Together in IT lanceert Managed DNS Security-dienst

15-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Together in IT lanceert Managed DNS Security-dienst

Together in IT, het samenwerkingsverband van Telindus en Cisco, introduceert een nieuwe dienst van Telindus Secure Platforms. De DNS Security-oplossing garandeert eindgebruikers een veilig gebruik van internet en inzicht in het internetverkeer. De managed dienst ontzorgt zorginstellingen en ondersteunt hen bij het configureren, bijsturen en interpreteren van de data zodat er adequaat geacteerd kan worden bij netwerk-incidenten.

Het Domain Name System (DNS) doet dienst als het telefoonboek van het internet. Het systeem zet domeinnamen om in IP-adressen, zodat gebruikers geen IP-adressen hoeven in te vullen om een website te bereiken. Door DNS-gegevens te manipuleren kunnen kwaadwillenden gebruikers naar een malafide website leiden en met behulp van ransomware of een phishing-aanval aan te vallen. Op deze manier kunnen aanvallers gegevens in handen krijgen of toegang verkrijgen tot het bedrijfsnetwerk.

Cybercrime

Kwaadwillenden spelen hierop in door technieken te hanteren die gebruikers misleiden om naar een andere site te gaan en maken organisaties het slachtoffer van cyberaanvallen als ransomware of phishing. Op deze manier worden gegevens ontvreemd of wordt er toegang verkregen tot het bedrijfsnetwerk. Goede beveiliging van de DNS-verbinding en inzicht in het internetverkeer is dan ook van belang.

Michel Schaalje, Directeur Security van Cisco Nederland: "Bij Cisco zijn we continu op zoek naar een manier om organisaties bij te staan in de huidige digitale transformatie. Met de introductie van DNS Security als managed dienst onder het label Together in IT met Telindus, lopen we voorop in de markt. Hiermee bieden we organisaties de handvatten voor een veilig en robuust netwerk."

Joris Leupen, Managing Director van Telindus Nederland: "Sinds de AVG vorig jaar is het onderwerp security hoger op de agenda gekomen. Daarbij is ook het besef toegenomen dat medewerkers een belangrijk onderdeel zijn in de digitale veiligheid van een organisatie. Een instrument als DNS Security geeft de IT-afdeling betere controle over en grip op de beveiliging van het netwerk. Door het als managed dienst aan te bieden, spelen Telindus en Cisco in op de gevraagde behoefte vanuit de markt om te ontzorgen en dragen we bij aan het inzicht in het internetverkeer. We combineren hiermee de goede technologie van Cisco met de excellente diensten van Telindus. Ik kijk erg uit naar de mooie samenwerkingen."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security