Witold Kepinski - 14 november 2019

Cisco boekt iets meer omzet met minder winst

Cisco boekt iets meer omzet met minder winst image

Cisco heeft de resultaten voor het eerste kwartaal gerapporteerd voor de periode eindigend op 26 oktober 2019. Cisco zag de omzet licht stijgen naar 13,2 miljard dollar, dat is iets meer dan analisten hadden verwacht. De nettowinst daalde met 18 procent naar 2,9 miljard dollar.

De productopbrengst omzet steeg met 1 procent en die van services met bijna 4 procent. De omzetverdeling was met producten 9,88 miljard dollar en met services 3,28 miljard dollar.

De omzet stijging per geografisch segment was: Amerika regio met 4 procent, EMEA met 4 procent en APJC met 8 procent. Productinkomsten werden geleid door groei in security toepassingen, een stijging van 22 procent en verder met oplossingen, een stijging van 6 procent. Infrastructuur platforms inkomsten daalden met 1 procent.

Er zijn wel negatieve vooruitzichten voor het lopende kwartaal waarbij de omzet kan teruglopen. Dat drukte het aandeel Cisco.

"We hebben een solide kwartaal achter de rug in een uitdagende macro-omgeving", aldus Chuck Robbins (foto), voorzitter en CEO van Cisco. "We zijn gericht op het blijven stimuleren van innovatie, het transformeren van ons bedrijf en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten", zo vindt de topman.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29