Analist ziet in Microsoft 365 verborgen licentiekosten

13-11-2019 | door: Witold Kepinski

Analist ziet in Microsoft 365 verborgen licentiekosten

Organisaties kunnen te maken krijgen met dure nalevingsproblemen bij de aanschaf van Microsoft 365 abonnement licenties. Dit staat te lezen in een presentatie van Directions on Microsoft (DoM), een Amerikaans onafhankelijk adviesbureau dat zich bezighoudt met Microsoft roadmap en licentie kwesties.

De presentatie Microsoft 365 hidden licence costs beschrijft Robert Horwitz, CEO van DoM, de impact waarmee grote organisaties te maken krijgen als ze Microsoft 365 abonnementslicenties aanschaffen.

Voor de meeste grote organisaties houdt licentie voor Microsoft 365 meer in dan alleen het kopen van een Microsoft 365-abonnement voor elke gebruiker. Waarschijnlijk zijn extra cloud-gerelateerde licenties vereist, vooral voor organisaties die meerdere Microsoft 365-abonnementstypen (E3, E5, F1) combineren binnen dezelfde huurperiode aldus Horwitz.

In zijn webinar besprak Rob de soorten en hoeveelheden extra licenties die nodig kunnen zijn en waarom, samen met mogelijke manieren om de financiële impact te verminderen.

Een hindernis is dat compliance met licenties niet altijd is ingebouwd in Microsoft 365 abonnement licentie plannen. Verborgen licentiekosten worden met name mogelijk wanneer organisaties de Microsoft 365 F1-, E3- en E5-abonnementen combineren aldus de analist.

Lees meer details hier.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud