Juniper Networks lanceert Contrail Insights voor beheer private cloud-datacenters

13-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Juniper Networks lanceert Contrail Insights voor beheer private cloud-datacenters

Juniper Networks introduceert Contrail Insights, een nieuwe oplossing voor het beheer van private cloud-datacenters. De oplossing voorziet in bewaking, analyses en probleemoplossing voor netwerken, servers en workloads met Contrail Insights. De bewaking van datacenters wordt steeds complexer nu diverse infrastructurele abstracties, services en software tot cloud-native toepassingen worden gecombineerd. Contrail Insights van Juniper biedt inzicht in alle lagen van de infrastructuur op basis van historische en real-time data. Dit draagt bij aan sneller beheer en verbeteringen van de gebruikservaring en betrouwbaarheid.

Contrail Insights is de laatste toevoeging aan Contrail Enterprise Multicloud. Deze integrale software defined networking (SDN)-oplossing voor multi-cloud-omgevingen voorziet in alles van netwerkvirtualisatie tot microsegmentatie. De centrale beheerconsole biedt volledig geïntegreerde analysemogelijkheden. Dit draagt bij aan een naadloze gebruikservaring, diepgaande inzichten in en optimaal overzicht op de samenhang tussen het overlay- en underlay-netwerk en het gebruik van bronnen in multi-tenantomgevingen.

Nieuwe functies

Nieuwe functies en mogelijkheden van Contrail Insights zijn onder meer:

  • Real-time en historische zichtbaarheid van data: Contrail Insight wordt ondersteund door machine learning-functionaliteit die historische data en real-time telemetriegegevens aanlevert. Deze informatie wordt gebruikt als input voor de bewaking van service levels en het verkrijgen van gedetailleerd overzicht op de datacenter-infrastructuur, van overlay- en underlay-netwerken tot fysieke en virtuele servers en hun workloads. Een intuïtieve en configureerbare heatmap voor de datacentertopologie biedt beheerders zicht op het complete datacenter, met de mogelijkheid om nadere informatie op te vragen voor het analyseren van lokale problemen.
  • Probleemoplossing: Voor het signaleren van problemen zoals hotspots, microbursts, monopolisering van bronnen en noisy neighbours te signaleren in een multi-tenantomgeving of gedeelde private cloud biedt Contrail Insights een nieuwe query-engine aan met tabel- en grafiekweergave die een 'top talkers'-ranglijst van bronintensieve IT-activa genereert. In combinatie met drill-downfunctionaliteit voor het filteren van query's en een koppeling met functionaliteit voor het vinden van de korste netwerktrajecten stellen deze diagnostische mogelijkheden van Contrail Insights technici in staat om proactief een eind te maken aan problemen zoals netwerkopstopping en IT-activa die om bronnen wedijveren.
  • Correlatie van overlay- en underlay-netwerken: De functies voor het met elkaar in verband brengen van overlay- en underlay-netwerken en het vinden van de kortste netwerkroute stellen beheerders in staat om de werkelijke oorzaak van problemen te achterhalen. Dit is onder meer mogelijk door het in kaart brengen van de virtuele infrastructuur voor workloads en netwerkabstracties tot op het niveau van de fysieke infrastructuur. In fysieke underlay-netwerken van datacenters, waarbinnen normaliter load balancing van al overlay-verkeer plaatsvindt, werpen de path finding-functies van Contrail Insights licht op de topology-heatmap. Beheerders kunnen zo snel problemen signaleren en verhelpen die voorheen moeilijk grijpbaar waren.

Beheercomplexiteit

"Cloud-frameworks binnen datacenters zorgen niet alleen voor ingrijpende automatisering van de infrastructuur, maar brengen ook extra beheercomplexiteit met zich mee. We hebben Contrail Insights ontwikkeld om meer overzicht naar probleemoplossing te brengen met krachtige tools voor discovery en analyses binnen alle lagen van het netwerk", zegt Bikash Koley (foto), Chief Technology Officer bij Juniper Networks.

Alan Weckel, oprichter en technologisch analist, 650 Group: "Nu ondernemingen steeds meer hun datacenter willen automatiseren en inzicht willen krijgen in hun netwerken, worden zichtbaarheid en telemetrie de sleutel tot het ondersteunen van een betrouwbaar datacenternetwerk. Met Contrail Insights bouwt Juniper voort op het momentum van Contrail Enterprise Multicloud om real-time telemetrie en analyse over het gehele datacenter netwerk in een enkel glaspaneel te bieden voor een verbeterde netwerkbetrouwbaarheid en gebruikerservaring."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud