Cisco SD-WAN integreert nauwer met Microsoft Azure en Office 365

12-11-2019 | door: Witold Kepinski

Cisco SD-WAN integreert nauwer met Microsoft Azure en Office 365

Cisco gaat zijn SD-WAN aanbod nauwer integreren met Microsoft Azure en Office 365. Beide bedrijven willen hiermee de implementatie van directe internet verbindingen met bedrijfstoepassingen zoals Office 365 en andere Azure cloud services voor SD-WAN clients vergemakkelijken en verbeteren.

Cisco gaat zijn SD-WAN integreren met Microsoft Azure Virtual WAN en Office365 zo meldt Sachin Gupta, Senior Vice President, Cisco Enterprise Networking Business Product Management,"Door deze integratie kunnen klanten hun WAN uitbreiden naar de Azure cloud van Microsoft en parallel veilige, beveiligde Office 365-communicatie leveren. Met het SD-WAN-pakket kunnen klanten de meest efficiënte netwerktoegang bepalen om Office 365- en Azure Cloud-workloads te beheren."

Cloud

De Microsoft Office URL's worden door Cisco in de dichtstbijzijnde cloud geplaatst, waardoor de prestaties voor klanten met 40 procent worden verbeterd aldus de Cisco topman. De nieuwe overeenkomst zal naar verwachting deze prestaties verder verbeteren en de applicatie-integratie van Cisco's SD-WAN met Microsoft Office 365 verder bevorderen. Het doel is om effectiever de beste netwerktoegang te bepalen en de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren met een goede user experience zo meldt Sachin Gupta.

Azure Virtual WAN

Microsoft Azure Virtual WAN is een netwerkservice die geoptimaliseerde, geautomatiseerde connectiviteit met Azure-services biedt. Azure-regio's fungeren als hubs waarmee klanten hun filialen kunnen verbinden. Bovendien combineert Azure Virtual WAN vele connectiviteitsdiensten in de Azure-cloud, zoals Site-to-Site VPN, Point-to-Site VPN en ExpressRoute, in een enkele operationele interface. Naast Cisco zijn ook oplossingen van Check Point, Citrix, Cloudgenix, Fortinet, Riverbed Technology ook geïntegreerd met Azure Virtual WAN-services.

Cisco SD-WAN

Cisco SD-WAN-software stelt klanten in staat een netwerkstructuur op te zetten om datacenters, filialen, campussen en colocatiefaciliteiten te verbinden. Daarmee kunnen ze hun netwerksnelheid, beveiliging en efficiëntie verbeteren. Het Cisco SD-WAN aanbod bevat beveiligingsfuncties met ondersteuning voor URL-filtering, Cisco Umbrella DNS-beveiliging en inbraakdetectie & preventie. Ook is er de mogelijkheid om gebruikers via het WAN te segmenteren met geïntegreerde platformbeveiliging, waaronder de Cisco Trust Anchor toepassing. De software ondersteunt ook SD-WAN Cloud onRamp voor CoLocation, waarmee klanten gedistribueerde multicloud-applicaties kunnen verbinden met een lokaal filiaal of een on premises private datacenter.

In de loop van 2020 komt de oplossing van Cisco en Microsoft beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud