Kunstmatige intelligentie anticipeert op regelgeving

12-11-2019 | door: Hans Steeman

Kunstmatige intelligentie anticipeert op regelgeving

De wereld om ons heen verandert continue, niet in de laatste plaats de wet en regelgeving. Bedrijven hebben complete afdelingen nodig om de juiste procedures te implementeren en projecten te starten om steeds op tijd klaar te zijn voor veranderingen in de wet- en regelgeving.

Verandermanagement is daarmee en activiteit die veel aandacht en energie vraagt. En daar begint het probleem, want dagelijks worden bedrijven getroffen door veranderende wetten en instructies, niemand is nog in staat dat eenvoudig te managen. Grote veranderingen zoals de introductie van de GDPR zijn een uitdaging van een heel andere orde. Bedrijven die nog steeds terugvallen op een Excel-sheet om de planning te maken raken verstrikt in de processen.

Dutch-IT channel sprak in San Francisco met medeoprichter en CEO Kayvan Alikhani (foto) van de start-up Compliance.ai, een bedrijf dat speciaal voor de financiële sector een geautomatiseerd systeem ontwikkeld heeft om bedrijven te begeleiden bij de implementatie van nieuwe wet- en regelgeving en de bijbehorende processen. De software van Compliance.ai houdt zich bezig met het interpreteren van alle documenten, nieuwsbrieven, mails en andere informatiebronnen die iets kunnen zeggen over nieuwe regels waaraan het bedrijf moet (gaan) voldoen.

Kayvan Alikhani: “Onze software zoekt naar alle relevante informatiebronnen, analyseert automatisch de structuur van de informatie, gebruikt OCR om er tekst van te maken en interpreteert vervolgens de inhoud”. Op basis van deze info wordt een rapportage gemaakt die de relevatie van aanpassingen markeert en de prioriteit vaststelt. Dit wordt in een planning voor de betrokken werknemers vervat. Hoewel de software nu enkel nog voor de financiële sector ontwikkeld is, is het concept voor elk marktsegment met vergelijkbare uitdagingen inzetbaar. Er moet enkel inzicht worden verschaft in de relevantie nieuwe informatiebronnen, hun structuur en de interpretatie daarvan. Taalmodules zorgen voor de adaptie naar diverse gebruikersinterfaces."

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht

Tags

data, Software