Databescherming vereist versleuteling

12-11-2019 | door: Teus Molenaar
Deel dit artikel:

Databescherming vereist versleuteling

Encryptiespecialist nCipher Security heeft zich volledig herpakt en ligt weer op stoom na de overname door Entrust Datacard (EDC). Tijdens de meerdaagse partnerconferentie in Amsterdam spatte het enthousiasme ervan af. Zowel bij de leverancier als de partners. “Alle contacten verlopen nu veel sneller”, zegt Gökmen Kiremit (foto links), algemeen directeur van Avensus; al jarenlang partner van nCipher.

Op het podium in de Koepelkerk van het Renaissance Hotel treffen we een vrolijke Peter Carlisle, Global Head of Sales bij nCipher. Hij toont zich ingenomen met de volle zaal. “We zijn blij dat jullie ons trouw zijn gebleven”, houdt hij de partners voor. “Het is inmiddels drie jaar geleden dat we voor het laatst een partnerbijeenkomst hadden; in Rome. Sindsdien is er veel veranderd. Na de overname door EDC begin 2019 is dit jaar een overgangsjaar geweest. Van eigenaar Thales naar nieuwe eigenaar EDC zijn we nu onderdeel van een bedrijf dat veel dichter bij onze kennis en producten aan zit en vormen we een mooie aanvulling op elkaar. Het betekent dat we meer kunnen focussen op onze markten, onze producten en onze partners. Meer dan negentig procent van onze omzet komt via het kanaal, dus jullie zijn uitermate belangrijk voor ons!”

Hij vertelt dat het bedrijf ten opzichte van vorig jaar 25 procent is gegroeid. Het aantal verkoopmedewerkers in EMEA is dit jaar gegroeid naar 51. “Zodat wij jullie beter kunnen ondersteunen. Jullie zijn onze lokale oren en ogen.”

Powerhouse

‘Creating a global security powerhouse’. Dit is het thema van de channelpartnerconferentie. En tegelijkertijd de paraplu waaronder de samensmeling van EDC en nCipher gestalte krijgt. Een thema dat is gebaseerd op vertrouwen, zo licht Tony Ball toe. Hij is SVP & GM Identity & Access Management bedrijfseenheid van EDC. “Wij willen ook een vertrouwde relatie opbouwen met onze partners.”

“Wij investeren jaarlijks zeventig miljoen dollar in onderzoek en ontwikkeling. Er werken binnen ons bedrijf vijfhonderd medewerkers die innovaties gestalte geven. EDC bestaat dit jaar vijftig jaar. Daarmee zijn we een stabiele organisatie. De innovaties zijn nodig, omdat er nieuwe producten op de markt komen. Denk aan digitale paspoorten. Die stellen strenge eisen aan beveiliging. De digitale transformatie is maar net begonnen. Naarmate meer producten, diensten en processen zijn gedigitaliseerd, neemt de druk op security toe. Wij moeten nadenken hoe we kunnen bijdragen om de digitale transformatie binnen het bedrijfsleven en de samenleving mogelijk kunnen maken. Komt er één identiteit voor handelingen die een persoon kan/wil verrichten? Hoe kunnen we data delen en beheren? Hoe zit het met de bescherming van persoonsgegevens en het voldoen aan wet- en regelgeving? Wij anticiperen op al deze ontwikkelingen. Versleutel alles. Dat is ons antwoord.”

EDC, zo gaat hij verder, zorgt voor fysieke beveiliging, bijvoorbeeld met pasjes. nCipher pakt het digitaal aan, bijvoorbeeld met de clouddienst nShield. “Zo vullen we elkaar mooi aan en bouwen we een global security powerhouse”, aldus Ball. “Wij beschouwen nChipher en zijn partners als een essentiële aanvulling op ons portfolio”, steekt hij de partners een hart onder de riem.

Geduldig

Cindy Provin, de algemeen directeur van nCipher, zegt de EDC de juiste eigenaar is voor het bedrijf. “Jullie hebben de laatste jaren veel geduld gehad met ons; dank daarvoor”, vertelt zij de channel partners.

Zij zegt dat nCipher wereldwijd de hardware security module (HSM) is met de meeste certificaten. In de strategische visie van het bedrijf draait het allemaal om gemak. Vandaar dat cloudgebaseerde diensten verder worden ontwikkeld om data te beschermen. “De beste manier om gegevens te beveiligen is met encryptie. Duitsland en India lopen hierin voorop.”

nCipher investeert in zijn partners. “We komen met een nieuw partnerprogramma en vandaag lanceren we een digitale portal voor onze partners.” Zij nodigde alvast iedereen uit voor de volgende conferentie op 16 juni 2020.

Scott Kemish, Head of Channel bij nCipher, gaat in op de veranderende rol van kanaalpartners. “Jullie groeien naar een betrouwbare adviseur van jullie klanten. Encryptie neemt een steeds belangrijkere rol in; vooral ook als je kijkt naar de General Data Protection Regulation.”

Hij vertelt dat het nieuwe partnerprogramma er vooral op gericht is om eenvoudig zaken te kunnen doen met nCipher. “Niet te veel papierwerk. En in 2020 beginnen we met een Partner Council om directer met jullie te overleggen over onze plannen en jullie wensen.”

Veel sneller

Kiremit van Avensus vertelt dat hij de afgelopen maanden al heeft gemerkt dat hij veel sneller dingen voor elkaar krijgt met nCipher. “Bij Thales was het nogal bureaucratisch. We hebben nu rechtstreeks contact. Ik doe al zaken met nCipher toen ze nog zelfstandig waren, vervolgens toen ze een onderdeel waren van Thales en nu in de nieuwe situatie. Het is aanmerkelijk verbeterd.”

Ook Paul van Hugte (foto rechts), VP Sales EMEA bij nCipher, toont zich gelukkig met EDC. “Wij blijven zelfstandig binnen EDC, maar we merken wel dat we nu een ‘moeder’ hebben die weet wat er nodig is voor onze klanten. We hebben de beste keuze gemaakt.”

Kiremit en Van Hugte zijn het over veel zaken eens, alleen hebben ze nog een licht verschil van mening over de rol van volwaardige en breed toegepaste encryptie. “Dat wordt mainstream als je kijkt naar de ontwikkelingen met IoT, regelgeving en dergelijke”, meent Van Hugte. Kiremit daarentegen: “Ik denk dat het nog een niche markt blijft. Er zal wel groei zijn, maar mainstream, dat zie ik nog niet zo snel gebeuren.”

Bekijk het video interview met Gökmen Kiremit en Paul van Hugte

Door: Teus Molenaar

Terug naar nieuws overzicht
Security