Bloomberg: HP en Xerox zijn het op belangrijke punten oneens

11-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Bloomberg: HP en Xerox zijn het op belangrijke punten oneens

HP en Xerox zijn het op belangrijke punten niet eens over een eventuele overname. Onder meer de vraag wie het management van het gecombineerde bedrijf voor rekening neemt is bron van conflict.

Dit meldt Bloomberg. Onlangs bevestigde HP gesprekken te voeren met Xerox over een potentiële overname. Het gaat om een ongebruikelijke overname, waarbij HP met een marktwaarde van 28,93 miljard dollar zou worden ingelijfd door het aanzienlijk kleinere Xerox met een marktwaarde van 8,62 miljard dollar.

Voordelen

Bronnen melden aan Bloomberg dat beide partijen voordelen zien in een eventuele fusie. Zo worden hierdoor de leidende spelers op het gebied van A3- en A4-printen bij elkaar gebracht.

Tegelijkertijd zouden de partijen het echter ook oneens zijn. Onder meer de vraag wie welk bedrijf overneemt en welk managementteam de leiding krijgt over het gecombineerde bedrijf. Bloomberg omschrijft de problemen als 'potentieel hardnekkige geschillen'. Xerox is bereid HP vier weken de tijd te geven om een due diligence onderzoek uit te voeren.

 

Terug naar nieuws overzicht