Juniper Networks introduceert Mist Wired Assurance Service en Marvis Actions

12-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Juniper Networks introduceert Mist Wired Assurance Service en Marvis Actions

Mist Systems, een dochteronderneming van Juniper Networks, introduceert het eerste door AI aangestuurde Self-Driving Network. Deze oplossing maakt gebruik van de AI-engine en microservices-cloud van Mist voor het stroomlijnen van IT-processen, het vereenvoudigen van de probleemoplossing voor vaste en draadloze netwerken en het waarborgen van de gebruikservaring.

De Wired Assurance Service brengt geautomatiseerde processen en service level-beheer naar gebruikers van de zakelijke access switches van Juniper via de cloud van Mist. Marvis Actions, een framework voor zelfsturende netwerken, zet door AI aangeleverde netwerkinzichten om in praktisch uitvoerbare taken die bijdragen aan proactief en gestroomlijnd IT-beheer.

De Wired Assurance Service van Mist

Mist breidt zijn platform uit met de nieuwe cloud-gebaseerde abonnementsdienst Wired Assurance. Deze dienst verzamelt data via de switch-telemetrie van Junos en levert die aan de microservices-cloud en AI-engine van Mist aan. Dit draagt bij aan vereenvoudigd beheer, een kortere gemiddelde hersteltijd en verbeterd inzicht in de ervaring van eindgebruikers. Mist verlicht daarnaast de werklast van IT-professionals.

De oplossing biedt onder meer aanpasbare service levels voor het meten van de gebruikservaring voor vaste netwerken en de prestaties van IoT-endpoints, zowel voor als nadat die zijn verbonden. Ook is detectie van afwijkende patronen met preventieve meldingen mogelijk indien de switchprestaties van de baseline afwijken, zodat beheerders kunnen ingrijpen voordat eindgebruikers hinder ondervinden

De door AI aangestuurde virtual network assistant Marvis biedt nu ondersteuning voor zowel vaste als draadloze netwerken. IT-beheerders kunnen vragen inspreken om een antwoord te krijgen op diverse netwerkvragen, zoals “What is wrong with my switch?"; “How was my network last Friday?” en “How are my switch uplinks?” Zelfsturende functionaliteit voor netwerkherstel achterhaalt de oorzaak van problemen met vaste en draadloze netwerken en treft waar mogelijk automatisch maatregelen, zoals het toevoegen van ontbrekende VLAN-configuraties en het corrigeren van verkeerde configuraties van switchpoorten.

Een nieuw dashboard

Het nieuwe Marvis Actions-dashboard binnen de Virtual Network Assistant (VNA) Marvis van Mist vormt een belangrijke stap op weg naar de realisatie van intelligente, zelfsturende netwerken. Het platform van Mist maakt gebruik van een AI-engine om de oorzaak te achterhalen van problemen binnen diverse IT-domeinen (WLAN, LAN, WAN en de beveiliging) en die waar mogelijk zelfstandig op te lossen. Als het probleem buiten het domein van het toegangsnetwerk valt, levert Marvis een reeks van aanbevolen maatregelen zodat de IT-afdeling het probleem kan verhelpen.

Marvis biedt binnen vaste netwerken ook inzicht in de prestaties van switches van andere leveranciers. De AI-engine brengt proactief problemen in kaart, zoals inactieve/ontbrekende VLAN’s, firmware-compliance, beperkingen van het PoE-budget en problemen van draadloze gebruikers als gevolg van storingen van het vaste netwerk.

Beschikbaarheid?Marvis Actions is per direct verkrijgbaar voor klanten van Mist die de Marvis Virtual Network Assistant Service hebben aangeschaft.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud