Redactie - 12 november 2019

VMworld 2019: Alles draait om innovatie

“Alles gaat over versnellen, innovatie en applicaties. Bedrijven willen vooral relevant blijven”, zegt Leon de Werker in deze reportage vanaf VMworld 2019. Alles staat in het teken van applicatiebouw. In deze reportage ook een gesprek met Patrick van de Coolwijk, algemeen directeur van DellEMC Nederland: “We opereren meer en meer gezamenlijk.”

Tijdens VMworld 2019 Europe kondigde VMware heel wat updates, vernieuwingen en extra partnerships aan doorheen het hele productportfolio. Kubernetes moet het speerpunt worden.Any app, on any device, from any cloud: dat is de belofte die VMware al enkele jaren meedraagt. Eenvoudig verwoord, maar alsmaar moeilijker te realiseren. De complexiteit groeit alleen maar. VMware zoekt sinds kort de oplossing in Tanzu: een nieuw portfolio aan producten en diensten die de manier waarop bedrijven applicaties bouwen, draaien en beheren volledig transformeert. Kubernetes is de rode draad.

De facto industriestandaard

Op de VMworld-conferentie kondigde VMware-CEO Pat Gelsinger heel wat nieuwe initiatieven aan die onder meer de ontwikkeling van Tanzu moeten versnellen. Met Kubernetes dus, technologie rond containers, oftewel "de magische laag tussen de ontwikkelaars en de IT-operations" zoals Gelsinger het omschrijft. "We zetten zwaar in op Kubernetes, omdat het volgens ons de de facto industriestandaard geworden is. Sinds Java en virtual machines hebben we nooit zo'n kritische verandering gezien", schuwde Gelsinger de superlatieven niet.

Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29