F5 en Amazon Web Services gaan strategische samenwerking aan
12-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

F5 en Amazon Web Services gaan strategische samenwerking aan

F5 en Amazon Web Services (AWS) gaan een meerjarige strategische samenwerkingsovereenkomst aan, waardoor klanten F5 kunnen gebruiken voor nieuwe cloud-native applicatie-workloads. Daarnaast zijn bestaande F5-investeringen in AWS makkelijker uit te breiden en rendabeler te maken.

Door de overeenkomst is de volledige suite van F5 SaaS en cloud-native services in te zetten voor het migreren, bouwen, beveiligen en aansturen van applicaties op AWS. Dankzij de gestructureerde samenwerking beschikken gebruikers over een consistent en schaalbaar model voor het migreren en aansturen van apps in de cloud. 

Klanten helpen digitaliseren

F5 en AWS werken al jaren samen. Het is de eerste strategische samenwerkingsovereenkomst die AWS sluit met een onafhankelijke softwareleverancier in security en networking. De bedrijven gaan nauwer samenwerken om klanten te helpen met digitalisering, waarbij diensten van F5 ontwikkelaars en DevOps-teams applicaties helpen sneller te bouwen en uit te rollen in AWS. Door de samenwerking tussen F5 en AWS-teams ontstaan best practices die eindgebruikers helpen met de inzet van bijvoorbeeld F5 Cloud Services en NGINX.

"Bedrijven die voor de levering en beveiliging van hun applicaties op F5 vertrouwen willen dat graag ook in AWS kunnen doen", aldus Mike Clayville, VP worldwide commercial sales en business development bij Amazon Web Services. "Deze strategische samenwerkingsovereenkomst brengt de bestaande samenwerking op een hoger niveau. Klanten kunnen nu met F5-ondersteuning nieuwe cloud-native applicaties ontwikkelen op AWS en verschillende bedrijfskritische workloads zoals SAP en Windows naar AWS overzetten."

Dankzij de overeenkomst kunnen bedrijven makkelijk overstappen naar de clouddiensten voor performance en security services BIG-IP Virtual Edition, NGINX, Silverline en Aspen Mesh.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud