WeWork aangeklaagd voor ontslagvergoeding Adam Neumann

11-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

WeWork aangeklaagd voor ontslagvergoeding Adam Neumann

WeWork is door een aandeelhouder voor de rechter gedaagd vanwege de ontslagvergoeding van bijna 1,7 miljard dollar van mede-oprichter Adam Neumann. In de aanklacht noemt de aandeelhouder deze vergoeding 'niet te bevatten' en 'incorrect'.

Neumann vertrok in september bij WeWork nadat het ophalen van financiering door nieuwe aandelen uit te schrijven mislukte. WeWork sloot vervolgens een financieringsdeal met investeerder SoftBank, waar het vertrek van Neumann onderdeel van uitmaakte. Neumann vertrok hierop uit de Raad van Bestuur en nam afscheid van het merendeel van zijn aandelen in WeWork.

Machtsmisbruik

Een aandeelhouder van WeWork daagt het bedrijf nu voor de rechter vanwege de vergoeding die Neumann meekreeg. De aandeelhouder beschuldigt zowel Neumann als investeerder SoftBank van machtsmisbruik om een deal die ongunstig zou zijn voor kleinere aandeelhouders erdoorheen te drukken.

De aandeelhouder is een voormalig medewerker die anderhalf jaar bij WeWork in dienst is geweest en als onderdeel van haar salaris aandelen heeft ontvangen. Het gaat om een class action-rechtszaak, waarbij ook andere aandeelhouders zich kunnen aansluiten.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

juridisch