Wie wordt Channel Personality of the Year m/v?

15-11-2019 | door: Witold Kepinski

Wie wordt Channel Personality of the Year m/v?

De laatste van de negentien awards van Dutch IT-channel is voor de persoon (m/v) in het Nederlandse IT-kanaal die bij uitstek verbindend is geweest richting andere mensen of organisaties. Wie mag zich Channel Personality of the Year 2019 noemen?

De genomineerden in deze categorie zijn:

Cindy Dijkmans is Retail Account Manager bij computerfabrikant Acer. In de nominaties wordt zij onder meer omschreven als een 'powervrouw, die alles doet voor de klant'. Dijkmans werkte eerder bij Copaco en Asus, is al jaren een gewaardeerde key account manager en voelt de behoeftes van klanten aan als geen ander. 'Cindy is eerlijk en oprecht, denkt in oplossingen en doet altijd wat ze belooft', zegt het kanaal. Cindy Dijkmans, die vriendelijk, kundig, realistisch, flexibel, prettig in de omgang en ervaren wordt genoemd, heeft volgens menigeen na een gewaagde transfer van ASUS naar ACER de channel business 'naar zich toegetrokken'.

Als hoofd van de partnerorganisatie van Cisco leverde Daan de Groot in 2019 een belangrijke bijdrage aan de transformatie die de leverancier van netwerktechnologie doormaakte van een hardware- en transactiegedreven organisatie naar een outcome & software organisatie. De Groot, die economie studeerde aan de Avans Hogeschool in Tilburg en eerder werkzaam was bij onder meer de Noorse elektronicafabrikant Tandberg en de Nederlandse distributeur Westcon, organiseerde in 2019 verschillende workshops voor verschillende (soorten) klanten om deze transformatie te versnellen. Dankzij de inspanningen van Daan de Groot en zijn team werken alle partners van Cisco Nederland inmiddels volgens het principe 'Perform & Transform'.

Marcel Joosten is ruim dertig jaar werkzaam in de Nederlandse IT-sector en won awards met Nr.1 Software en Centralpoint, de grootste zakelijke IT-leverancier van de Benelux waar Joosten sinds 2013 de functie van Marketing & E-commerce Director bekleedt. Op eigen titel won hij nog niet, ondanks twee eerdere nominaties voor Dutch IT-channel Awards in de afgelopen jaren. Joosten, die informatica studeerde aan de HTS in Amsterdam, is een bekende figuur in het Nederlandse IT-kanaal en wordt zeer gewaardeerd door zowel fabrikanten als distributeurs. Zelfs de concurrentie heeft groot respect voor zijn lange en mooie carrière, zo lezen we in de nominaties.

Maria Pinto geeft als Regional Director of Fieldmarketing EMEA leiding aan het marketingteam van WatchGuard Technologies. Pinto is sinds 1999 actief in de IT-industrie en kent het partnerkanaal als geen ander. In het businessmodel van WatchGuard is het partnerkanaal cruciaal, en daarom eist Maria dat haar team partners altijd op de eerste plaats zet. Dat kan door partners waar mogelijk te ondersteunen bij marketingactiviteiten en leadgeneraties. Het Amerikaanse IT-medium CRN plaatste Maria Pinto op de lijst van 'Women of the Channel 2019'. Deze prestigieuze lijst zet vrouwelijke managers die een prominente rol spelen in het IT-partnerkanaal in het zonnetje.

Diane Sestig is sinds 2015 Marketing Director bij distributeur Ingram Micro. Met bijna dertig jaar ervaring op diverse marketingposities in het indirecte verkoopkanaal – bij onder meer Acer en Dupaco – is zij een van de meest ervaren channel marketeers in Nederland. Het kanaal noemt haar 'actief betrokken bij projecten van partners': ze helpt daar waar mogelijk. Sestig is een van de drijvende krachten achter de nieuwe go-to-market strategie van Ingram Micro, waarbij de verbinding centraal staat tussen reseller, distributeur, leverancier én eindklant. Diane Sestig is volgens de nominaties nooit helemaal tevreden en altijd op zoek naar dat kleine beetje meer, ook bij zichzelf.

Stem nu via www.dutchitawards.nl!

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards