Wie wordt Storage Innovator of the Year?

12-11-2019 | door: Jeroen Bordewijk

Wie wordt Storage Innovator of the Year?

Vorig jaar won HPE de Dutch IT-channel Award voor Storage Innovator of the Year. Dit jaar komen opnieuw vijf leveranciers in aanmerking voor deze prestigieuze award. De jury beoordeelde welke leveranciers zich onderscheiden met storagetechnologie en keek daarbij naar unieke hardwarefuncties en slimme softwarefuncties.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Cohesity zorgt voor consolidatie en beschikbaarheid van data. Het bedrijf uit Californië kwam recentelijk met een oplossing voor een probleem waar vrijwel iedere enterprise mee worstelt: mass data fragmentation. Volgens Cohesiy zit het grootste deel van de data van enterprise – denk aan backups, archives en file shares – vast in gefragmenteerde infrastructuursilo's. Daardoor is het onmogelijk om deze data te managen, beschermen en analyseren. Cohesity consolideert en beheert deze silo's op één software defined platform, dat edge, on-premise en cloud overspant. Bedrijven kunnen weer apps op hun data draaien, waardoor ze weer inzichten en waarde uit deze data halen.

Dell Technologies nam in 2016 EMC over, de Amerikaanse multinational die organisaties in staat stelt data op te slaan en te beheren, beschermen en analyseren. Met het ontstaan van Dell EMC als dochteronderneming van Dell Technologies is de innovatie in een stroomversnelling geraakt. Dell EMC heeft inmiddels een breed portfolio van storage-oplossingen op het gebied van dataprotectie, software-defined en zowel gestructureerde als ongestructureerde data. Dell EMC bracht in 2019 PowerProtect op de markt, een 'containerised software-architectuur' die verschillende softwarecomponenten 'on the fly' voorziet van de laatste patches, updates en nieuwste functies, zodat Dell EMC-klanten snel alle beschikbare waarde uit hun storage-investering halen.

Hewlett Packard Enterprise (HPE) bracht in 2019 Primera op de markt, een intelligent opslagplatform voor enterprises dat bedrijfskritische opslag 'herdefinieert' door applicaties een hoge beschikbaarheid en performance te geven. Primera maakt gebruik van de voorspellende analytics van het geavanceerde AI-platform HPE InfoSight, dat problemen kan voorspellen en voorkomen. Primera maakt het voor organisaties mogelijk om nieuwe, missiekritische applicaties te gebruiken en tegelijk bestaande bedrijfskritische applicaties te blijven ondersteunen, ondanks dat ze gebonden zijn aan het beheren, tweaken en ondersteunen van een infrastructuur. Door verschillende innovaties uit het gehele opslagportfolio van HPE te combineren, blinkt Primera uit in eenvoud en beschikbaarheid.

Het Amerikaanse NetApp, in Nederland gevestigd in Schiphol-Rijk, levert hybride datadiensten en producten voor datamanagement. Volgens NetApp werkt artificial intelligence alleen als extreem snel gigantische hoeveelheden data kunnen worden onderzocht, gerangschikt, beheerst en beheerd. De ONTAP AI-software van NetApp in combinatie met NetApp all-Flash storage en NVIDIA DGX supercomputers in een appliance, zorgen ervoor dat artificial intelligence, deep learning en machine learning supersnel met de slimste antwoorden komen. Met ONTAP AI kunnen datastromen snel en simpel worden beheerd, maar de combinatie met NVIDIA en Flash maakt dit proces nóg sneller. 'Deep learning and beyond', zegt NetApp zelf over ONTAP AI.

Ook VMware is een absolute innovator op het gebied van storage. Forrester Research riep VMware in september 2019 uit tot wereldleider als het gaat om hyperconverged oplossingen. De Amerikaanse softwareproducent is de bedenker en maker van VMware vSAN, de toonaangevende virtuele storage-omgeving en hét bepalende onderdeel voor hyperconverged oplossingen als VxRail en VxRack van Dell EMC. In Nederland maken onder andere Rijkswaterstaat en de gemeente Hardenberg gebruik van vSAN. Laatstgenoemde beschouwt de oplossing als cruciaal om mee te gaan in de digitale transformatie, die zowel ambtenaren als burgers van de gemeente verwachten. Dankzij vSAN is in Hardenberg de strorage heel schaalbaar en significant sneller.

Stem nu op www.dutchitawards.nl

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht