Wie wordt Networking Innovator of the year?

12-11-2019 | door: Jeroen Bordewijk

Wie wordt Networking Innovator of the year?

De leverancier die het beste netwerkplatform leverde in 2019, verdient de Dutch IT-channel Award voor Networking Innovator of the Year. De jury beoordeelde welke leverancier zich wist te onderscheiden op het gebied van netwerktechnologie en keek daarbij vooral naar (unieke) hardware- en softwarefuncties. Wie volgt VMware op, de winnaar van vorig jaar?

De genomineerden in deze categorie zijn:

HPE deed in 2019 van zich spreken als het gaat om netwerktechnologie. De Amerikaanse multinational maakte zich sterk voor de verdere acceptatie van Intelligent Edge, een term die refereert aan het real-time analyseren van data en de ontwikkeling van oplossingen op basis daarvan, op de plek waar de data werd gegenereerd. Denk aan IoT-devices die informatie krijgen vanuit sensoren, die ze vervolgens zelf verwerken en niet (eerst) naar een cloud sturen. HPE bracht belangrijke verbeteringen aan in Aruba Central, het cloudgebaseerde platform van dochteronderneming Aruba dat netwerkbeheer, AI-gevoede analyses, gebruikersgerichte serviceverzekering en beveiliging van bekabelde en draadloze netwerken aan de rand (edge) verenigt.

Juniper Networks nam in 2019 het AI-platform Mist Systems over, een cloudbeheerd, draadloos netwerk dat mogelijk wordt gemaakt door artificial intelligence (AI). Juniper, leverancier van geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, is door de overname in staat om ook draadloze netwerken een proactieve modus te geven: problemen kunnen niet alleen worden opgelost, maar ook voorkomen. Draadloze netwerken zijn bedrijfskritischer dan ooit, maar door steeds meer verschillende apparaten, besturingssystemen en toepassingen wordt het oplossen van problemen juist complexer. Met een AI-gestuurd draadloos netwerk kunnen bedrijven met deze toename gelijke tred houden. Mist Systems bouwde het eerste AI-gestuurde draadloze platform (WLAN) ter wereld.

NETGEAR zet al meer dan twintig jaar ideeën om in innovatieve netwerkproducten die mensen met elkaar verbinden. De Amerikaanse fabrikant is er trots op de technologie die wordt ingezet in grote datacenters en bij grote bedrijven, beschikbaar en betaalbaar te maken voor het MKB. NETGEAR wil het succes van zijn klanten mogelijk maken met oplossingen die overal integreren en die iedereen kan installeren. Bijzonder succesvol is de netwerkspecialist met NETGEAR Insight Pro, een oplossing voor software defined networking (SDN) waarmee MSP's geen switch of access point met bijhorende bekabeling verkopen, maar de beschikbaarheid van draadloos internet per gebruiker per maand.

Telindus en Cisco tilden hun traditionele partner-vendor relatie naar een hoger plan in 2019 met 'Together in IT', een kennisplatform dat organisaties helpt met netwerkgerelateerde IT-vraagstukken. Immers, het optimaal inrichten van een IT-omgeving is meer dan ooit een strategische beslissing die in dienst moet staan van de langetermijnvisie van een bedrijf. In de zomer van 2019 is de eerste dienst binnen Together in IT gelanceerd: Telindus Managed SD-WAN helpt organisaties grip te krijgen op een gecompliceerd hybride WAN-netwerk en de veiligheid van zo'n netwerk te waarborgen. Het beheer van een WAN wordt hiermee een stuk eenvoudiger, waardoor bedrijven sneller (zelf) kunnen opschalen.

Zscaler, een wereldwijd cloudgebaseerd informatiebeveiligingsbedrijf, speelt in op de veranderende manier waarop gebruikers toegang (willen) hebben tot bedrijfsapplicaties. Met het internet als het nieuwe bedrijfsnetwerk willen gebruikers bedrijfsapplicaties net zo gemakkelijk kunnen benaderen als cloudapplicaties. Zscaler Private Access (ZPA) is een cloudservice die 'zero-trust' toegang geeft tot private applicaties in de publieke cloud of in een datacenter. Gebruikers starten geen VPN op voor toegang tot het netwerk, maar hebben via ZPA een always-on ervaring die consistent is voor alle apps, apparaten en locaties. ZPA geeft geautoriseerde gebruikers toegang tot specifieke applicaties via gecodeerde 'microtunnels', die alleen op aanvraag worden opgezet.

Stem nu via www.dutchitawards.nl

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht