Wie wordt Hardware Innovator of the Year?

11-11-2019 | door: Jeroen Bordewijk

Wie wordt Hardware Innovator of the Year?

Voor de hardwareproducent die in 2019 het meest innovatieve product ontwikkelde en in de markt zette, heeft Dutch IT-channel de Award voor Hardware Innovator of the Year. Welke vendor hielp (eind)klanten met innovaties die hen écht verder brachten in hun IT-strategie?

De genomineerden in deze categorie zijn:

Axis Communications kwam in 2019 met nieuwe oplossingen voor netwerkaudio met slimme functionaliteiten. De Zweedse fabrikant van netwerkcamera's voor de fysieke beveiligings- en videobewakingsindustrie, in Nederland gevestigd in Capelle aan den IJssel, levert netwerkaudiosystemen die net als Axis' netwerkcamera's door een ingebouwde intelligentie tal van voordelen bieden. Audio is volgens Axis een logische aanvulling op een videobewakingssysteem, omdat het gebruikers in staat stelt om ook te communicaren met de dreigingen die een beveiligingscamera in beeld brengt. Net als andere Axis-producten is het audiosysteem gebaseerd op open standaarden, wat eenvoudige integratie mogelijk maakt met subsystemen, software van derden en zelfs analoge apparatuur.

HP onderscheidde zich in 2019 met de introductie van nieuwe Elitebooks, met als klap op de vuurpijl de HP Elitebook Dragonfly: een verwisselbare 2-in-1 business laptop die een unieke 'cutting-edge experience' geeft. Gezien het gebruiksgemak, de veiligheid, het gewicht, het design en de duurzaamheid mag deze laptop met recht de nieuwe generatie Premium PC's worden genoemd. Het apparaat ziet er prachtig en dun uit, is de lichtste zakelijke (x360) premium laptop ter wereld en is gedeeltelijk gemaakt van gerecycled plastic afval uit de oceaan. De Dragonfly wordt standaard geleverd met de volledige HP security suite van hard- en firmware beveiliging.

IBM opende in 2019 het eerste centrum voor quantum computing. Het Amerikaanse technologiebedrijf streeft naar een grootschalige toepassing van deze zeer krachtige vorm van computing – waarbij processoren gebruikmaken van de principes van de kwantummechanica – omdat quantum computers de ontwikkeling van nieuwe doorbraken kunnen stimuleren in wetenschap, chemie, financiële optimalisatie en logistiek. Met de opening van het centrum in Poughkeepsie (New York) wil IBM deze technologie na jaren van ontwikkeling verplaatsen van onderzoekslaboratoria naar zakelijke gebruikers en dienstverleners. Onlangs bracht IBM het tot op heden grootste commercieel beschikbare universele gate-model quantum computersysteem ter wereld op de markt, met 53 qubits.

Lenovo scoorde in 2019 met het concept ThinkCentre M90n Nano for Business. De Chinese maker van computerhardware en consumentenelektronica, naar marktaandeel de grootste ter wereld, heeft met de ThinkCentre Nano de kleinste commerciële desktopcomputer ooit. Het is een apparaat ter grootte van een smartphone, maar veelzijdig en met alle power en performance die we nodig hebben. 'Don’t let its size fool you', zeggen ze bij Lenovo. De Nano past overal: achter een monitor, onder het bureau of op een boekenplank. Belangrijk is ook dat de computer 'groen' is en tot 30 procent minder energie verbruikt dan traditionele desktopcomputers.

Vertiv is genomineerd vanwege de Liebert GXT5 UPS. De Amerikaanse leverancier bouwde een online UPS-oplossing met dubbele omvormer, die garant staat voor eersteklas bescherming tegen stroomuitval en die continue stroomverzorging garandeert in een compacte en flexibel toepasbare behuizing. Met het apparaat kunnen bedrijven het risico van uitval van computers, servers en (andere) bedrijfskritische applicaties uitsluiten. Vertiv, in Nederland gevestigd in Breda, is wereldleider in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van bedrijfskritische infrastructuren voor essentiële toepassingen in datacenters. De Liebert GXT5 UPS, een enkelfase UPS, heeft een hoge energie-efficiency en beschermt bedrijfskritische infrastructuren in zowel centrale als edge-netwerk toepassingen.

Stem nu via www.dutchitawards.nl

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht