Wie wordt Telecom Innovator of the year?

10-11-2019 | door: Jeroen Bordewijk

Wie wordt Telecom Innovator of the year?

Dutch IT-channel heeft dit jaar een award voor de leverancier of telecomaanbieder die het meest innovatief en onderscheidend was met voice-, data- en connectiviteitsdiensten. Vijf genomineerden strijden om de Award voor Telecom Innovator of the Year 2019.

De genomineerden in deze categorie zijn:

ClearVox levert apparatuur voor telecommunicatie waarmee gebruikers een volgende stap zetten in cloudcommunicatie. De leverancier uit Rosmalen is de bedenker van ClearVox Nexxt, communicatiesoftware die gebruikers de vrijheid geeft om altijd en overal op maat te kunnen communiceren. Ingewijden prijzen het innovatieve karakter van dit communicatieplatform: klanten die kiezen voor een telefoonnetwerk van ClearVox zijn klaar voor onder meer de integratie met IoT en smarthome/office-omgevingen. Pluspunten van ClearVox Nexxt zijn de schaalbaarheid binnen een vaste kostenstructuur, maar ook de recente oplevering. ClearVox Nexxt heeft daardoor geen last van legacy en is klaar voor elke API en iedere integratie met elke bedrijfsapplicatie.

Dean One heeft een missie: telecom voor zowel klanten als partners zo eenvoudig mogelijk maken. Volgens Dean One was 2019 het jaar waarin ISDN 'uitgefaseerd' raakte, maar ook het jaar waarin VoIP-providers een sterke groei doormaakten. Dean One vormde daarop geen uitzondering; samen met zeshonderd partners levert Dean One vaste en mobiele telefonie en internet aan inmiddels 150 duizend zakelijke gebruikers in Nederland. Tegelijk zette het bedrijf uit Amstelveen stevig in op het eenvoudiger en overzichtelijker maken van zowel het productportfolio als de partnerships. Dean One nam in 2019 het Britse Gamma Communications over, waardoor het internationaal groeide en (nog) innovatiever werd.

Fuze is leverancier van Unified-Communications-as-a-Service (UCaaS). Op het eigen cloudplatform biedt het bedrijf uit Amsterdam enterprise-oplossingen aan voor voice communicatie, flexibele video conferencing en always-on samenwerking. Het platform is een wereldwijd communicatie- en collaborationplatform, ontwikkeld om bedrijfscommunicatie voor eindgebruikers eenvoudiger te maken. Vooral in organisaties met meer dan duizend medewerkers is Fuze dé partij om de dagelijkse communicatie te ondersteunen. Fuze creëert naadloze en uniforme gebruikerservaringen via één applicatie, die beschikbaar is op elk device en waarmee medewerkers locatieonafhankelijk kunnen (samen)werken. Het platform van Fuze is veilig, heeft open API's voor een frictieloze integratie en krijgt maandelijks updates.

Voiceworks uit Almere is een provider van zakelijke communicatie- en samenwerkingsoplossingen. Voiceworks, naar eigen zeggen 'de stille kracht achter telecom- & ICT-bedrijven', heeft een uitgesproken visie op de toekomst van SIMkaarten. De huidige plastic simkaart zal worden vervangen door een geïntegreerde versie: eSIM. De eSIM is een embedded SIM: een SIMkaart die is ingebouwd in een device. Met een eSIM kan een gebruiker altijd en overal zijn (nationale en internationale) abonnementen eenvoudig en op afstand downloaden op een toestel, zonder te hoeven wachten op een fysieke SIMkaart. Voiceworks was op 7 augustus 2019 de eerste Nederlandse aanbieder van whitelabeled eSIM-diensten voor Nederlandse resellers.

Xelion werd al verkozen tot beste nieuwe aanbieder van hosted telefonieoplossingen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, en won vorig jaar de Dutch IT-channel Award voor Business Connectivity / Cloud Voice Innovator of the Year. Dit jaar staat de nominatie in het teken van de 'innovatiesprong' die het Xelion-platform maakte. Het geheel in Nederland ontwikkelde platform is gebaseerd op zeer krachtige communicatiesoftware, waarmee bedrijven hun bereikbaarheid en samenwerking optimaliseren. De Delftse aanbieder heeft een uitgebreid partnerkanaal met actieve en betrokken ambassadeurs, die (direct of indirect) aan het Xelion-ecosysteem meebouwen. Om dit verder te stimuleren opende Xelion in 2019 een eigen API-store.

Stem nu via www.dutchitawards.nl

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards