Oracle vernieuwt financiële IT omgeving Schiphol met modern Cloud Platform
11-11-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Oracle vernieuwt financiële IT omgeving Schiphol met modern Cloud Platform

Het Cloudplatform van Oracle is na een Europese tender door Royal Schiphol Group gekozen ter vervanging van het bestaande ERP-systeem. Schiphol gaat met Oracle Cloud ERP verschillende kernprocessen vanuit de Cloud ondersteunen, waaronder Purchase to Pay, Plan to Asset, Record to Report, Master Data Management en Compliance & Control.

Oracle heeft de tender gewonnen mede dankzij het voorgestelde implementatieteam en de voorgestelde methodiek. Roeland Wink, sourcing manager bij Schiphol, hierover: “Het succes van dit project staat of valt met de kennis van het team dat het werk moet doen. Oracle onderscheidde zich in de tender door het voorstellen van een zeer senior team vanuit Oracle Consulting met veel ervaring met complexe projecten. Dat bood ons het nodige vertrouwen. Mensen met deze Cloudkennis zijn schaars in de markt.”

“De Cloudtechnologie van Oracle biedt verschillende voordelen”, zegt Stewart Monk, Head of ERPM Noord-Europa bij Oracle. “Cloudsoftware is sterk gestandaardiseerd, gebaseerd op best practices en wordt constant up-to-date gehouden. Hiermee kunnen organisaties hun processen standaardiseren en efficiënt werken op basis van de juiste inzichten. Dat sluit mooi aan bij zowel de Digital Finance strategie als de IT strategie van Schiphol.”

De Oracle Cloud levert een compleet pakket aan geïntegreerde applicaties voor sales, service, marketing, human resources, finance, supply chain en productie. Deze apps draaien op de sterk geautomatiseerde en beveiligde Generation 2-infrastructuur met de Oracle Autonomous Database zo meldt de leverancier.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud