Main Capital eert Nederlandse software leveranciers

09-11-2019 | door: Witold Kepinski

Main Capital eert Nederlandse software leveranciers

Het Main Software 50 event heeft onlangs in de Harbour Club Amsterdam plaatsgevonden waarbij een aantal Nederlandse software leveranciers een prijs hebben gewonnen. Main Software 50 heeft opnieuw een recordaantal abonnementen van Nederlandse bedrijfssoftwarebedrijven gerealiseerd, wat het groeiende belang van de sector illustreert. Softwarebedrijven blijven groeien in termen van omzet, werknemers, productiviteit, winstgevendheid en cloud-levering.

Main Software 50, de gerenommeerde ranglijst van de 50 meest succesvolle Nederlandse softwarebedrijven, is bedoeld om de zichtbaarheid van de Nederlandse softwaresector voor het grotere publiek te vergroten en softwarebedrijven te belonen voor hun succes. De deelnemers van dit jaar hebben de prestaties verbeterd op bijna alle relevante KPI's, wat wijst op het groeiende succes van de sector in het algemeen.

1st overall winner: Dit jaar is Uptrends de overall winner van Main Software 50. Het bedrijf werd opgericht in 2007 en is een snelgroeiende leverancier van SaaS-gebaseerde Web Performance Monitoring-software. De producten van Uptrends worden gebruikt door een wereldwijde pool van triple-A-klanten in een breed scala van sectoren, waaronder aantrekkelijke merken zoals SpaceX, Microsoft, Shell en Zendesk. Uptrends faciliteert deze klanten vanuit kantoren in Nederland, de VS, Duitsland en Frankrijk en is daarmee een echt internationaal bedrijf. Uptrends scoort hoog op alle relevante succesindicatoren.

2nd Overall Winner: Workstreampeople. Workstreampeople eindigde als 2de overall winner. Het bedrijf heeft voor het derde opeenvolgende jaar een Top 3-positie bereikt. Workstreampeople is de ontwikkelaar en leverancier van Anywhere365, een cloudgebaseerd Unified Contact Center-platform voor Microsoft Teams en Skype for Business. Het bedrijf blijft zijn dubbelcijferige groeipad volgen en heeft een omzet van meer dan 14 miljoen euro. Opvallend is het vermogen van Workstreampeople om een consistente omzetgroei te tonen en tegelijkertijd een substantiële winstgevendheid te garanderen. De sleutel tot het succes lijkt het schaalbare internationale partnernetwerk te zijn, waarmee 60% van de totale omzet buiten Nederland kan worden gegenereerd.

3rd overall winner: 3e overall winner is FIQAS Software. Met zijn capaciteitenplatform biedt FIQAS grote ondernemingen complexe en kritische facturerings- en incassoplossingen. FIQAS heeft meerdere jaren op rij een top 50-positie bereikt en is nu een stap verder gegaan om een van de winnaars van de 2019-editie te worden. Door zijn innovatieve softwareplatform en diepe domeinexpertise heeft FIQAS een consistente groei kunnen laten zien en tegelijkertijd de winstmarges kunnen uitbreiden.

De Cloud Champion Award van dit jaar gaat naar Speakap. Het bedrijf was ook winnaar van de Highest Growth award van vorig jaar. Speakap is een ontwikkelaar en leverancier van een veilig en privaat medewerkerscommunicatieplatform waarmee organisaties van elke omvang effectief kunnen communiceren met hun zeer gewaardeerde medewerkers zonder bureau. Het bedrijf werd pas in 2011 opgericht en heeft een zeer succesvol direct verkoopkanaal vanuit kantoren in Amsterdam, New York, Londen, Diegem, Keulen en Barcelona. Vorig jaar groeide Speakap met 60% naar 2,8 miljoen euro omzet. De volledige 100% van deze inkomsten is cloudgebaseerd, waardoor Speakap de onbetwiste winnaar van de Cloud Champion Award is.

Dit jaar wint Recruitee de Highest Growth award na het behalen van een verbluffende omzetgroei van 145%. Recruitee heeft een innovatief platform voor werving en talentwerving ontwikkeld waarmee grote merken hun wervingsprocessen kunnen optimaliseren en vereenvoudigen. Recruitee ervaart een geweldig momentum, aangetoond in hun vermogen om te groeien naar 3,5 miljoen euro aan omzet terwijl het pas in 2015 werd opgericht. Gezien de sterke fundamenten van het bedrijf, hebben we er vertrouwen in Recruitee de komende jaren in de Main Software 50 te zien.

Terug naar nieuws overzicht