T-Mobile Nederland sluit opnieuw een zeer sterk financieel kwartaal af

07-11-2019 | door: Witold Kepinski

T-Mobile Nederland sluit opnieuw een zeer sterk financieel kwartaal af

T-Mobile Nederland zag zijn totale omzet in het derde kwartaal jaar-over-jaar met 43 procent stijgen naar 479 miljoen euro. De EBITDA brutowinst aangepast na lease steeg met 29,4 procent naar 132 miljoen euro, positief beïnvloed door de consolidatie van Tele2 en operationele verbeteringen aldus het bedrijf.

De gecombineerde onderneming, ontstaan uit de fusie van T-Mobile en Tele2, noteert in alle segmenten klant- en omzetgroei en bewijst daarmee een steeds sterkere concurrent te zijn in de Nederlandse telecommarkt. T-Mobile heeft dit kwartaal als eerste Nederlandse operator eSIM ingevoerd.

Ook introduceerde T-Mobile onlangs een baanbrekende propositie voor gecombineerde (mobiel & vast) abonnementen om de markt van vaste diensten - gedomineerd wordt door proposities van gecombineerde mobiel en vaste abonnementen - open te breken en zo de bestaande duopolie op de vaste markt verder uit te dagen zo meldt het bedrijf.

In het derde kwartaal steeg de omzet uit mobiele diensten (jaar-over-jaar) met 2,6 procent - de hoogste omzet van mobiele diensten ooit - en groeide de omzet van vaste telefonie (jaar-over-jaar) met 0,7 procent. Het bedrijf verwelkomde 80.000 nieuwe mobiele postpaidklanten bij het beste en snelste netwerk van Nederland. Met 23.000 nieuwe vaste klanten dit kwartaal heeft T-Mobile Nederland het aantal vaste klanten meer dan verdubbeld naar ruim 600.000 klanten (jaar-over-jaar).

eSIM

Søren Abildgaard (foto), CEO T-Mobile Nederland: “We hebben opnieuw een prachtig resultaat neergezet en ons sterke commerciële positie weten te behouden. Dit bewijst dat ons aanbod goed aansluit op de wensen van onze klanten. Ik ben heel trots op het feit dat we als eerste Nederlandse operator eSIM in Nederland hebben gelanceerd. eSIM is de toekomst en we bieden onze klanten hiermee toegang tot de volledige iPhone-ervaring.”

Duopolie

T-Mobile komt de belofte om de markt voor de vaste telefonie te verstoren na. De organisatie is bezig met de uitrol van een eigen FttH-netwerk en heeft de eerste glasvezelklanten al mogen verwelkomen. T-Mobile stelt zijn FttH-netwerk beschikbaar aan andere ondernemingen met een wholesale aanbod dat een Open Access-model mogelijk maakt aldus Søren Abildgaard: “Ons integratieproces ligt volledig op schema. We zijn bezig de synergiën te realiseren van de fusie met Tele2. Zo hebben we alle standalone winkels van Tele2 gesloten, wat een operationele besparing oplevert zonder verlies van commercieel resultaat dankzij de toegenomen online verkoop. We hebben alle medewerkers kunnen behouden door ze in te zetten in T-Mobile shops. We zijn volop bezig met de voorbereiding op de uitrol van ons 5G-netwerk, het eerste landelijke 5G-netwerk in Nederland. Met de introductie van UIT en THUIS vorige week, een propositie voor gecombineerde vast en mobiel abonnementen, verstoren we de markt opnieuw. We maken het hiermee nog lastiger voor de duopolie om de vaste markt te blijven domineren. T-Mobile komt hiermee de fusiebelofte na om voor meer concurrentie in de Nederlandse telecommarkt te zorgen.”

Terug naar nieuws overzicht