Redactie - 05 november 2019

Krontron neemt Duitse moederbordenfabriek Fujitsu over

Krontron neemt Duitse moederbordenfabriek Fujitsu over image

Een jaar geleden kondigde de Japanse elektronicaproducent Fujitsu aan haar locatie in Augsburg - één van de laatste computerfabrieken in Europa - volledig te sluiten. De productie van moederborden wordt echter toch op deze locatie voortgezet blijkt nu. Het onderdeel is overgenomen door het Duitse Kontron.

Een jaar geleden kondigde Fujitsu een forse afslanking in Europa aan, waaronder de volledige sluiting van haar computerfabriek in het Zuid-Duitse Augsburg tegen 2022. De fabriek, een oude Siemens-locatie, vervaardigt desktop-computers, laptops en opslagsystemen. Er zouden 2.100 banen verdwijnen, waarvan 300 indirect.

Nu schrijft IT-site Heise dat het Duitse computerbedrijf Kontron de moederborddivisie heeft overgenomen. Het bedrijf zal de productie van de moederborden voortzetten om ze te gebruiken voor de besturing van industriële robots en voor IoT-softwaretechnologie. Het hoofdkwartier van Kontron is vlakbij de oude Fujitsu-fabriek in Augsburg gelegen. Er is daar ook een vestiging van robotspecialist Kuka. Het is onbekend hoeveel banen er na de overname behouden blijven.

In samenwerking met Datanews