Wouter Hoeffnagel - 04 november 2019

Insider threat management platform ObserveIT wordt onderdeel van Proofpoint

Proofpoint neemt insider threat management platform ObserveIT over voor 225 miljoen dollar. Met de overname versterkt Proofpoint zijn positie in mens-gerichte beveiliging en compliance. Door de overname breidt Proofpoint zijn data loss prevention (DLP)-aanbod uit met onder meer e-mailbeveiliging, cloud access security broker-oplossingen en beveiliging van inactieve data (data-at-rest).

Proopoint combineert de lichtgewicht endpoint agent technologie en data risk analytics van ObserveIT met zijn eigen technologie voor informatieclassificering, het detecteren van dreigingen en verzamelen van threat intelligence. Hiermee wil Proofpoint klanten meer inzicht geven in gebruiksactiviteit rond gevoelige data, ongeacht de locatie waar deze data is opgeslagen. Het geïntegreerde DLP-aanbod detecteert in real-time afwijkende interacties van mensen, data, apparaten en applicaties. Dit stelt security teams in staat eventueel misbruik van data sneller te detecteren en stoppen.

De geïntegreerde oplossing wordt onderdeel van Proofpoint's informatiebeschermingssuite en is naar verwachting in de loop van 2020 beschikbaar.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024