Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
03-11-2019 | door: Marco van der Hoeven
Deel dit artikel:

Team DIC en EP verslaat Gartner IT Symposium/Xpo 2019

Het team van Executive People en Dutch IT-channel is ook dit jaar weer aanwezig in Barcelona om als mediapartner verslag te doen van Gartner IT Symposium/Xpo, de grootste bijeenkomst voor CIO’s ter wereld.  

Als onderdeel van de samenwerking organiseren we samen met Gartner diverse activiteiten voor gasten uit de Benelux: de Benelux Public Sector Lunch, de Nederlandse analistensessie, en de netwerkevenement in het Belux House en het Holland House.

Leading the Digital Society 

De rode draad dit jaar zal zijn Leading the Digital Society. Dit is een logisch vervolg op de eerdere edities van dit grootschalige CIO-event. Waar eerst de inspanningen en uitdagingen van de CIO binnen de eigen organisatie centraal stonden, gaat het steeds meer om de effecten die beslissingen van CIO’s hebben buiten de organisatie. Aanvankelijk op partners, leveranciers en klanten, maar niemand kan meer negeren dat de hele maatschappij geraakt wordt door digitalisering van organisaties. 

Niet voor niets is er steeds meer aandacht voor de ethische kant van automatisering. Want wie is uiteindelijk verantwoordelijk voor beslissingen die machines nemen op basis van artificial intelligence? Van fysieke schade tot privacyschendingen en discriminatie, CIO’s zijn binnen organisaties bij uitstek in de positie om de gevolgen van automatiseringsbeslissingen te doorgronden, en hun peers in de business daarover te adviseren. 

Die verandering in de rol van de CIO is ook een transformatie die zich de afgelopen jaren heeft voltrokken: van de executive die de Nexus of Forces en Bimodal IT vormgeeft tot schepper van de digitale maatschappij. Dat vraagt andere vaardigheden dan een aantal jaren geleden, onder meer op het gebied van communicatie. 

Tegelijkertijd verandert de omgeving, zoals uit cijfers van Gartner blijkt. Want meer dan 20 procent van de C-level executives in een organisatie is nieuw in die rol. Bij marketing is dat zelfs 24 procent, bij CIO’s is het 23 procent, bij Human Resources en CFO’s beiden 20 procent, en zelfs bij CEO’s is 13 procent korter dan een jaar in die functie actief. Combineer dit met het gegeven dat 46 procent van alle executives in de eerste 18 maanden van hun functie niet de aan het begin vastgestelde doelen haalt. 

Terug naar video overzicht

Tags

gartner
Gartner