Witold Kepinski - 01 november 2019

Eric Kuisch volgt Bart Oskam op als COO Eurofiber Group

Eric Kuisch volgt Bart Oskam op als COO Eurofiber Group image

Eric Kuisch (ex-KPN en ex-Vodafone) wordt per 1 januari 2020 chief operating officer en lid van de Raad van Bestuur van Eurofiber Group. Hij volgt Bart Oskam op, die besloten heeft de onderneming in de loop van 2020 te verlaten om zich op andere activiteiten te richten.

Bart Oskam (1966) is sinds 2007 bestuurslid van Eurofiber Group. In deze periode ontwikkelde Eurofiber zich tot een toonaangevende aanbieder van hoogwaardige digitale connectiviteit, met een glasvezelnetwerk dat tot de vitale infrastructuur van Nederland behoort. In België verwierf het bedrijf zich de positie van sterke challenger. Daarnaast werd Eurofiber een prominente cloud infrastructuur speler met vijf eigen datacenters en de succesvolle dienst DCspine, die flexibele connectiviteit tussen datacenters biedt. ‘Na een uitzonderlijk mooie en intensieve periode van 12 jaar Eurofiber is het moment gekomen om meer ruimte te creëren voor mijzelf, mijn naasten en mijn ‘after 50’ aspiraties’, aldus Oskam. Na zijn terugtreden in de loop van 2020 zal hij zich onder meer gaan richten op advieswerk en de begeleiding van start-ups. Hij blijft als adviseur aan Eurofiber verbonden.

CEO Alex Goldblum werkte de afgelopen 12 jaar nauw met Oskam samen: ‘Bart is een drijvende kracht geweest achter de ontwikkeling en successen van Eurofiber als strateeg, cultuurdrager en innovation champion. Wij gaan hem enorm missen maar respecteren zijn keuze volledig, en wensen hem alle goeds in de volgende fase van zijn loopbaan en leven.’

Eric Kuisch
Eric Kuisch (1965) is ruim 28 jaar werkzaam in de telecomsector. Bij KPN vervulde hij verschillende senior management- en directiefuncties, waarna hij als CTO werkzaam was bij Vodafone Germany. Alex Goldblum: ‘Met Eric verwelkomen we een zeer waardige opvolger van Bart in ons team. Eric heeft zijn sporen meer dan verdiend in de telecomsector. Zijn visie en leiderschap gaan ons een nieuwe boost geven bij de verwezenlijking van onze ambities. Ik verheug me op een mooie en succesvolle samenwerking.’
Per 1 januari 2020 bestaat de Raad van Bestuur van Eurofiber uit Alex Goldblum (CEO), Eric Kuisch (COO), Edze Tollenaar (CFO) en Jeanine van der Vlist (CCO).