Devoteam start binnenkort studentencompetitie

31-10-2019 | door: Redactie

Devoteam start binnenkort studentencompetitie

Devoteam heeft de vierde editie aangekondigd van Devogame, een innovatieve studentengame. Teams, bestaande uit twee of drie studenten, strijden tegen topscholen uit Europa en het Midden-Oosten. De Devogame is een kans voor Nederlandse studenten om te netwerken binnen de wereld van technologie en innovatieve oplossingen te bedenken met sociale impact.

De Devogame is van 7 oktober tot 17 november geopend voor studenten van hogescholen en universiteiten. De studenten kunnen deelnemen op devogame.devoteam.com

De game van dit jaar bestaat uit drie onderdelen:

De online missie: studenten worden gevraagd om een AI-oplossing te bedenken voor transport, als gevolg van een (fictief) massaal treinongeluk. Eerst moeten ze de veiligheidsrisico’s identificeren om deze vervolgens op te lossen. 

De halve finale: Op kantoor bij Devoteam Nederland (Amsterdam), moeten de studenten een geheime missie voltooien samen met één of twee medestudenten.

De finale: Per land wint één team de lokale halve finale. Dit team zal in december hun oplossing in ‘TEDx-stijl’ presenteren op het wereldwijde hoofdkantoor van Devoteam in Parijs.

Het winnende team zal geselecteerd worden door een gerenommeerde jury onder leiding van Stanislas de Bentzmann, voorzitter en medeoprichter van Devoteam. Dit team wordt beloond met een 7-daagse reis naar Singapore en tickets voor de FossAsia Summit 2020 in maart.

"Bij Devoteam geloven we in de kracht en ideeën van mensen - vooral jongeren, omdat zij onze toekomst en die van onze klanten vorm zullen geven", aldus Bert Schaap, CEO van Devoteam Nederland. "We hebben Devogame gecreëerd om deze getalenteerde jongeren ertoe aan te zetten om technologie te gebruiken voor maatschappelijke impact, of zoals wij het noemen 'Tech for People'. Daarnaast hebben we het Devoteam Futures-programma ontwikkeld om jonge afgestudeerden klaar te stomen voor een uitdagende toekomst bij Devoteam."

"De Devogame is een leuke, uitdagende en goed geregelde game, iets wat ik nooit zal vergeten", aldus Wesley Groenestein, de Nederlandse finalist van 2017

Devoteam heeft ruim 7.200 experts in dienst. De doelstelling is om met 500 professionals te groeien voor het eind van 2019.

Terug naar nieuws overzicht