Apple boekt weer sterke groeicijfers
31-10-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Apple boekt weer sterke groeicijfers

Apple heeft zijn financiële resultaten bekendgemaakt voor het fiscale vierde kwartaal van 2019 eindigend op 28 september 2019. Het bedrijf boekte een kwartaalomzet van 64 miljard dollar, een stijging van 2 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, en kwartaalwinst per verwaterd aandeel van $ 3,03, een stijging van 4 procent. Internationale verkopen waren goed voor 60 procent van de omzet van het kwartaal.

"We hebben een baanbrekend fiscaal 2019 afgesloten met onze hoogste omzet in het vierde kwartaal ooit, aangewakkerd door de groei van Services, Wearables en iPad te versnellen", aldus Tim Cook (foto), CEO van Apple. “Met klanten en recensenten die enthousiast zijn over de nieuwe generatie iPhones, het debuut van vandaag van nieuwe, ruisonderdrukkende AirPods Pro, de langverwachte komst van Apple TV + op slechts twee dagen afstand, en onze beste reeks producten en diensten ooit, zijn we erg optimistisch over wat de vakantiebuurt in petto heeft. ”

"Onze sterke bedrijfsprestaties zorgden in het vierde kwartaal voor een record winst per aandeel van 3,03 dollar en een record operationele kasstroom over het vierde kwartaal van 19,9 miljard dollar," zegt Luca Maestri, CFO van Apple. "We hebben ook meer dan 21 miljard dollar teruggegeven aan aandeelhouders, waaronder bijna 18 miljard dollar aan aandeleninkopen en 3,5 miljard dollar aan dividenden en equivalenten, terwijl we op weg blijven naar een netto kasneutrale positie in de loop van de tijd."

Apple biedt de volgende richtlijnen voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2020:

omzet tussen 85,5 miljard en 89,5 miljard dollar

brutomarge tussen 37,5 procent en 38,5 procent

bedrijfskosten tussen 9,6 miljard en 9,8 miljard dollar

overige opbrengsten / (kosten) van 200 miljoen dollar

belastingtarief van ongeveer 16,5 procent

Terug naar nieuws overzicht