Axis presenteert nieuwe smart city oplossingen

30-10-2019 | door: Redactie

Axis presenteert nieuwe smart city oplossingen

Axis Communications zal tijdens de Smart City Expo World Congress 2019 (SCEWC) van 19-21 november in Barcelona zijn nieuwste portfolio van smart city-oplossingen presenteren, gericht op openbare veiligheid, mobiliteit en milieu. Verschillende live demo’s en presentaties bieden inzicht in hoe innovatieve technologie steden kan helpen om maatschappelijke problemen op een slimme manier aan te pakken en de leefbaarheid te verbeteren. Axis is te vinden in hal 2, stand B215 van het Gran Via-conferentiecentrum.

“De Smart City Expo is een mooie gelegenheid voor bedrijven en steden over de hele wereld om elkaar te ontmoeten”, zegt Epko van Nisselrooij, Business Development Manager Smart Cities bij Axis. “Enerzijds om ideeën en inzichten te delen over de belangrijkste uitdagingen waarmee moderne steden worden geconfronteerd, anderzijds om de beschikbare oplossingen te laten zien die concreet kunnen bijdragen aan het aanpakken van deze problemen.”

Dit jaar ligt de focus op drie specifieke aandachtsgebieden: openbare veiligheid, mobiliteit en milieumonitoring. Alle drie hebben ze een substantieel effect op de leefbaarheid van een stad, met directe invloed op de economische welvaart en groei. Tijdens SCEWC 2019 zullen Axis en partners aan de hand van live demo’s op de stand een reeks nieuwe innovatieve oplossingen presenteren, gebaseerd op voorbeelden uit de praktijk.

Uitdagingen
Gelet op de verwachting dat in 2050 meer dan 70% van de wereldbevolking in een stad of verstedelijkt gebied woont, onderzoeken veel stadsbesturen wat ze met die verstedelijking kunnen, willen en hoe ze kunnen meegroeien. “Ik merk dat steden in Nederland en België actief vraagstukken definiëren en dat er wordt gekeken wat de mogelijkheden en kansen zijn op het gebied van Internet of Things”, aldus Van Nisselrooij. “Denk hierbij aan slimme camera’s voor een betere verkeersdoorstroming, intelligente straatlantaarns met sensoren voor luchtkwaliteit, geluidsoverlast of het monitoren van wateroverlast. Samen met onze partners zijn we continu bezig om de uitdagingen van steden te vertalen naar gerichte oplossingen, die als onderdeel van een smart city-netwerk opereren en bruikbare data en verrijkte informatie opleveren.”

Smart City-projecten in Nederland en België
Dat levert in beide landen inmiddels verschillende smart city-initiatieven op, veelal aangedreven door zogenaamde 'triple en quadruple helix' samenwerkingsverbanden tussen het bedrijfsleven, de overheid, kennisinstellingen en burgers, vertelt Van Nisselrooij: “De stad Almere is een goed voorbeeld, met een camerabewakingssysteem en meldkamer, waar ook mobiliteit en industriegebieden aan worden gekoppeld. Daarnaast wordt momenteel bekeken hoe dergelijke innovaties kunnen bijdragen aan een evenement als Floriade 2022. Ook in bijvoorbeeld Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch en Antwerpen maakt men soortgelijke bewegingen en worden diverse disciplines met elkaar verbonden. Hier is Axis actief bij betrokken.”

Partners
Om deze geïntegreerde smart city-technologieën voor openbare veiligheid, mobiliteit en milieu tot leven te brengen, werkt Axis wereldwijd samen met een reeks gespecialiseerde partners. Op SCEWC 2019 wordt Axis op de stand bijgestaan ??door 12 partners, waarbij met Signify (voorheen Philips Lighting), SAPSoramaViNotion en Schréder een prominente partnerdelegatie uit Nederland en België aanwezig is. Ook te vinden op de Axis-stand zijn bedrijven als Canon2NBriefCam en Siklu.

Dit jaar spreekt Eric Toffin, CEO van Citilog (onderdeel van de Axis-groep), over het thema ‘Intelligente verkeersoplossingen: naar minder drukke en veiligere steden’. Zijn presentatie staat gepland op woensdag 20 november om 12:20-13:10 uur.

Terug naar nieuws overzicht