Microsoft Power platform geeft Office 365 gebruikers autonomie rond aankoop apps

29-10-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft Power platform geeft Office 365 gebruikers autonomie rond aankoop apps

Microsoft heeft zijn beslissing onderbouwwd om zijn Power platform, een onderdeel van Office 365, voor eindgebruikers zo beschikbaar te maken zodat ze hun eigen licentie aankopen voor Microsoft apps kunnen doen.

Vanaf eind november kunnen gebruikers met een Office 365 omgeving hun eigen licenties aankopen voor PowerBI, PowerApps en Flow voor business intelligence en visualisatie, low-code applicatie development en automatisering van bedrijfsprocessen.

De nieuwe selfservicemogelijkheid is niet beschikbaar voor overheids-, non-profitorganisaties of onderwijsinstellingen. Er zijn momenteel geen plannen om het uit te breiden naar andere Office 365 services.

Microsoft ziet de nieuwe beslissing als empowerment van zakelijke gebruikers. "Als gevolg van digitale transformatie veranderen traditionele rollen. Naarmate werknemers onafhankelijker worden en beter vertrouwd zijn met technologie, hebben we een toenemende vraag van zowel gebruikers als organisaties gezien om gebruikers in staat te stellen zelfstandig abonnementen te kopen. De bedoeling van de zelfbedieningsaankoopoptie is om gebruikers in staat te stellen hun eigen te ontwikkelen oplossingen om de productiviteit te ontgrendelen en de impact van het bedrijf te vergroten, met respect voor het gegevensbeheer en de compliance van organisaties."

Het bedrijf heeft op zijn website een lijst met uitleg geplaatst waarop inmiddels is gereageerd.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud