Gartner belicht toppers in Data Center Backup and Recovery Solutions

28-10-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Gartner belicht toppers in Data Center Backup and Recovery Solutions

Gartner heeft een nieuwe Magic Quadrant gepubliceerd over de belangrijkste leveranciers van Data Center Backup and Recovery Solutions. Leiders zijn Commvault, Veeam, Veritas, Dell EMC en IBM.

Bedrijven met een goede visie zijn Rubrik, Actifio en Cohesity. Niche spelers zijn Acronis, Arcserve, Unitrends (Kaseya) en Micro Focus.

Ratmir Timashev, medeoprichter en EVP of Sales & Marketing van Veeam is blij met zijn positie als 'leader': “We gaan de tweede fase van Veeam in en kijken verder dan onze traditionele oplossingen. Zo bepalen we hoe bedrijven in de toekomst hun data beschermen en beheren in fysieke, virtuele en multi-cloudomgevingen. De tweede fase omvat onder andere nieuwe manieren van werken met onze partners om holistische en krachtige back-upoplossingen op de markt te brengen. Wij zien dit rapport als een kroon op het werk van ons team met betrekking tot het creëren van overtuigende cloudoplossingen en het bieden van customersupport van de hoogste kwaliteit. Ik ben enorm trots dat we zijn uitgeroepen tot Leader.” 

Rubrik is niet zo blij met zijn Visonairies positie zo meldt het op zijn eigen website. "Hoewel we blijven zoeken naar goede relaties met Gartner, zijn wij kort gezegd van mening dat de MQ Backup & Recovery Solutions 2019 ernstig tekortschiet. We hebben een aantal maanden met het Gartner-team samengewerkt om een aantal belangrijke problemen en problemen tevergeefs op te lossen, dus we vonden het belangrijk dat de markt, inclusief onze klanten, potentiële klanten, partners en werknemers, over alle feiten beschikt die relevant zijn bij het objectief evalueren van de informatie in deze MQ." Rubrik verwijst naar de goede positie in de Forrester Wave voor Data Resiliency Solutions, waarmee het bedrijf in de Leader Category werd geplaatst met de hoogst mogelijke score voor strategie. Lees meer details op de site van Rubrik. Arcserve is tevens kritisch over zijn plaats in het Gartner MQ.

Lees op deze link het hele overzicht van belangrijkste back-up en recovery aanbieders volgens Gartner.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht