Commvault Metallic beschermt SaaS toepassingen met back-up en disaster recovery

27-10-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Commvault Metallic beschermt SaaS toepassingen met back-up en disaster recovery

Commvault, leverancier van zakelijke software voor gegevensbeheer in de cloud en op locatie, lanceert Metallic, een nieuwe divisie van Commvault. Metallic levert Software-as-a-Service (SaaS)-oplossingen waarmee bedrijven op betaalbare wijze bescherming kunnen bieden aan hun bestanden en applicatiedata op locatie, in de cloud en in hybride omgevingen.

Deze SaaS-oplossing combineert ondersteuning voor de populairste applicatieworkloads met schaalbaarheid van grootzakelijke kwaliteit. Metallic kan binnen 15 minuten in gebruik worden genomen. Het Metallic-aanbod is beschikbaar via partners van Commvault en omvat drie oplossingen:

Metallic Core Backup & Recovery

Metallic Office 365 Backup & Recovery

Metallic Endpoint Backup & Recovery

Elke oplossing kan worden afgenomen op basis van een maand- of jaarabonnement. Metallic is vanaf de oktober 2019 beschikbaar in de Verenigde Staten en zal na verloop van tijd wereldwijd verkrijgbaar zijn. Het ontwerp van deze onmisbare back-up & recovery-oplossing stelt gebruikers in staat om zelf te bepalen wanneer ze back-ups van hun data maken en waar ze die opslaan. Ze kunnen daarvoor gebruikmaken van de cloud-opslag van Metallic of een combinatie van hun bestaande opslagmogelijkheden op locatie of in de cloud.

“Veel van onze gezamenlijke klanten verhuizen hun applicaties en data naar de cloud. Een van de bijzonder interessante toepassingsscenario’s voor Metallic is het beschermen van data van individuele Office 365-gebruikers. Metallic biedt het niveau van bescherming en data governance waarnaar elk bedrijf op zoek is”, zegt Steve Guggenheimer, Corporate Vice President AI & ISV Engagement bij Microsoft. “We werken al tientallen jaren samen. Commvault heeft ons met raad en daad terzijde gestaan bij de implementatie van deze nieuwe mogelijkheden. We zijn bijzonder enthousiast over het feit dat deze nieuwe SaaS-dienst in Azure wordt gehost. Organisaties kunnen daarmee profiteren van het beste van wat Commvault en Microsoft te bieden hebben.”

Of het nu gaat om het beschermen van 1TB of petabytes aan data, de oplossing kan altijd met de klanten van Metallic meegroeien. De vooraf geconfigureerde back-up en recovery-plannen van Metallic zijn gebaseerd op best practices die in de loop van 20 jaar zijn ontwikkeld. Dit wordt gecombineerd met een snelle en flexibele inrichting van klantspecifieke configuraties.

“Het is heel eenvoudig. Als je belangrijke data kwijtraakt, kun je je baan kwijtraken. We hebben Metallic met die gedachte in het achterhoofd ontwikkeld. Zodra er gegevensverlies optreedt, kan Metallic data snel herstellen, zonder nare verrassingen”, zegt Robert Kaloustian, senior vice president en directeur van Metallic. “Metallic is snel, veilig, betrouwbaar en biedt ondersteuning voor workloads die het meest in de midmarket worden gebruikt. De oplossing biedt daarnaast schaalbaarheid van grootzakelijk niveau. Voeg aan deze kwaliteiten de eenvoud en flexibiliteit van een SaaS-model toe en je krijgt een oplossing die de regels van het spel verandert.”

Metallic biedt partners de mogelijkheid om hun omzet te vergroten zonder complexe verkoopcycli. Zijn oplossingen kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan hun huidige aanbod, zoals cloud-storage en licenties voor SaaS-oplossingen. Een gratis proefversie van Metallic voor 45 dagen is beschikbaar via metallic.io. Abonnementen zijn verkrijgbaar via een select aantal launch partners.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud