Wouter Hoeffnagel - 24 oktober 2019

SLTN Inter Access wint Europese aanbesteding voor levering datacenteroplossingen Alliander

SLTN Inter Access wint Europese aanbesteding voor levering datacenteroplossingen Alliander image

SLTN Inter Access (SLTN) wint een Europese aanbesteding van Alliander voor het leveren van datacenteroplossingen. Het betreft de opdracht van het onderhouden van de bestaande datacenterhardware, het leveren van nieuwe datacenter hard- en softwareproducten, alsmede het leveren van advies en consultancy om te komen tot een passende datacenter oplossingen. Het gaat onder andere om de levering van servers, storage en back-up/recovery componenten. Ook het coördineren van onderhoud en support en het leveren van advies en begeleiding bij productkeuzes valt binnen de opdracht. De geschatte opdrachtwaarde is circa 2.500.000,00 euro per jaar en het contract heeft een looptijd van drie tot maximaal acht jaar.

Alliander, als netwerkbedrijf verantwoordelijk voor de distributie van energie zoals elektriciteit, (bio)gas en warmte, zocht een IT-partner die de belangen van de klant vooropstelt bij het adviseren, offreren en leveren van hardware. Na een Europese Aanbesteding kiest Alliander voor SLTN vanwege de heldere aanpak in adviestrajecten en de merkonafhankelijke positie die SLTN voor en namens Alliander invult richting de vele internationale leveranciers.

"De overgang naar een duurzame energievoorziening brengt voor netwerkbedrijven zoals Alliander nieuwe technische uitdagingen en -wensen met zich mee, met name ook in het kader van de IT. Het feit dat Alliander voor SLTN gekozen heeft, bevestigt voor ons dat wij gedegen adviezen bieden die voor onze klanten leiden tot de beste datacenter oplossingen voor de juiste prijs", aldus Eugene Tuijnman (foto), CEO van SLTN.