Porsche Informatik innoveert met HPE GreenLake en HPE Synergy

Porsche Informatik innoveert met HPE GreenLake en HPE Synergy

23-10-2019 | door: Witold Kepinski

Porsche Informatik innoveert met HPE GreenLake en HPE Synergy

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt aan dat Porsche Informatik, de interne IT-dienstverlener van Porsche Holding Salzburg (PHS), HPE heeft geselecteerd om een digitaal fundament te ontwikkelen. De oplossingen van HPE moeten bijdragen aan meer flexibiliteit, lagere kosten en minder complexiteit, wat uiteindelijk resulteert in mogelijkheden voor innovatie.

Porsche Informatik heeft operationele consistentie nodig voor de hybride cloudinfrastructuur. Daarmee biedt het bedrijf digitale tools aan ongeveer 30.000 PHS-medewerkers en een wereldwijd netwerk van autodealers. Terwijl het bedrijf enerzijds bovenop nieuwe autotechnologie- en e-mobilitytrends zit, had het Porsche Informatik-team te maken met beperkte resources en vertragingen bij het ontwikkelen, testen en de distributie van applicaties naar PHS-dealers.

Porsche Informatik richtte zich tot HPE voor de ontwikkeling en implementatie van een oplossing zodat app-ontwikkeling en innovatie sneller verloopt. HPE GreenLake en HPE Synergy helpen nu bij het beheer en de schaling van data-intensieve applicaties en workloads.

HPE GreenLake as-a-Service optimaliseert operations door metingen en capaciteitsbeheer, waardoor benodigde resources voor iedere workload binnen enkele minuten, in plaats van maanden, klaarstaan voor implementatie. Met HPE Synergy kan PHS nieuwe resources dynamisch samenstellen en configureren voor snellere applicatieprovisioning. Sinds de implementatie van HPE GreenLake en HPE Synergy heeft Porsche Informatik de applicatieperformance verbeterd, de complexiteit van het datacenter verlaagd en de responsiviteit verhoogd.

“In de auto-industrie moeten organisaties snel en wendbaar zijn om concurrerend te blijven. De ontwikkeltijd voor nieuwe technologieën en time-to-market wordt korter, terwijl digitalisering continu blijft doorgaan”, aldus Peter Friedwagner, Head of Infrastructure en Common Platforms bij Porsche Informatik. “HPE biedt Porsche Informatik de flexibiliteit om hybride cloud computingkracht als service te gebruiken. Dit ondersteunt de automatiseringsefficiëntie in combinatie met geavanceerde security.”

Dankzij HPE GreenLake profiteert Porsche Informatik van een volledig beheerde hybride cloudomgeving waarin het alleen voor daadwerkelijk verbruik betaalt. De oplossing is compatibel met on en off premise datacenters, is eenvoudig te bedienen en ondersteunt virtuele machines en containers. Het bedrijf kan capaciteit vóór gebruik plannen om overprovisioning te voorkomen. Dit versterkt de hybride cloudomgeving van Porsche Informatik, benut de snelheid en wendbaarheid van de composability en geeft de mogelijkheid om resources te verschuiven van infrastructuurbeheer naar het stimuleren van innovatie.

HPE OneView is geïntegreerd in HPE Synergy en zorgt dat Porsche Informatik server, storage en netwerken voor de vele infrastructuurplatformen samenbrengt in één beheerinterface. Het HPE OneView Global Dashboard consolideert en vereenvoudigt de hybride infrastructuur in een enkele, intuïtieve weergave van de cloudomgeving.

Bekijk de video over HPE GreenLake en HPE Synergy bij Porsche Informatik.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud