Databricks benoemt Dave Conte tot CFO

27-10-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Databricks benoemt Dave Conte tot CFO

Databricks, leverancier geïntegreerde data-analytics, stelt Dave Conte (foto) per direct aan als Chief Financial Officer (CFO). Conte rapporteert rechtstreeks rapporteren aan medeoprichter en CEO Ali Ghodsi en gaat hij alle financiële en operationele activiteiten in de organisatie aansturen. Conte brengt ruime ervaring mee en werkte voorheen bij Splunk, Opsware en Ernst & Young.

"We zijn vereerd dat Dave nu deel uitmaakt van het leiderschapsteam van Databricks. Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst in het leiden en opschalen van wereldwijde financiële en operationele activiteiten bij snelgroeiende enterprise-softwarebedrijven", zegt Ghodsi. "Met zijn brede kennis en zijn succesvolle verleden is Dave een zeer waardevolle versterking om onze blijvende groei te ondersteunen."

Ruime ervaring

Conte heeft 30 jaar ervaring op het gebied van financiën en administratie bij multinationale publieke en private organisaties binnen de technologiesector. Conte was de afgelopen acht jaar CFO van Splunk, waar hij het bedrijf naar de beurs bracht en medeverantwoordelijk was voor de groei in jaaromzet van 100 miljoen dollar naar ruim 2 miljard dollar als marktleider in operationele intelligentie en security information management. Voorafgaand aan Splunk was hij CFO bij Opsware, een IT automatiseringssoftwarebedrijf dat door HP werd overgenomen voor 1,65 miljard dollar. Conte maakt sinds 2016 ook deel uit van de raad van bestuur van Anaplan.

Databricks heeft het afgelopen jaar de jaarlijkse terugkerende omzet (ARR) met een factor 2,5 zien groeien. In minder dan vier jaar heeft het zich van bijna geen omzet naar een omzet van 200 miljoen dollar ontwikkeld. Het bedrijf heeft duizenden klanten en wordt gewaardeerd op 6,2 miljard dollar.

"Ook ik ben vereerd dat ik me bij zo’n sterk team kan voegen dat een zeer indrukwekkende groei heeft weten te realiseren", zegt Conte. "Grote bedrijven zijn continu op zoek naar oplossingen die op data gebaseerde besluitvorming mogelijk maken. Databricks is bij uitstek geschikt om organisaties bij dat streven te ondersteunen. Ik zie ernaar uit om mijn ervaring toe te voegen aan het team en een bijdrage te leveren aan de blijvende groei van het bedrijf."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People