Veeam boekt sterke groeicijfers

23-10-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Veeam boekt sterke groeicijfers

Veeam Software, speler in back-upoplossingen voor Cloud Data Management, publiceert zijn resultaten over Q3 2019 en gaat daardoor nog altijd aan kop in de markt. Het bedrijf rapporteert een nieuw kwartaal met dubbele groeicijfers, een stijging in jaarlijks terugkerende omzet van 24 procent ten opzichte van 2018 en een toenemend gebruik van het nieuwe Veeam Universal License-abonnementsmodel (VUL) met 108 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Ook rapporteerde Veeam een Net Promoter Score (NPS) van 75 in zijn jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek. Met deze score overtreft Veeam voor het zesde jaar op rij het marktgemiddelde.

Ratmir Timashev (foto), medeoprichter en Executive Vice President (EVP) of Sales & Marketing van Veeam: “2019 is tot nu toe een fantastisch jaar voor Veeam. We passeerden niet alleen één miljard dollar in jaarlijkse omzet, maar zorgen daarnaast voor innovatie op het gebied van klantervaring met nieuwe VUL-abonnementsvormen en product-releases. In ons meest recente fiscale kwartaal zagen we groei binnen alle markten, en met name onze abonnementenbusiness. Daardoor steeg ons klantaantal naar 365.000. In Q4 kondigen we nieuwe oplossingen aan die zowel ons marktleiderschap als de klanttevredenheid ondersteunen.”

Highlights derde kwartaal 2019:

Veeam’s Enterprise-business groeide met 20 procent ten opzichte van 2018. Het bedrijf bedient inmiddels 81 procent van de Fortune 500- en 66 procent van de Global 2000-bedrijven, waaronder ABM, United Healthcare, Carmax en Micron. In totaal heeft Veeam 365.000 klanten. Onder zijn nieuwe klanten vallen Reynolds, Bahrain Credit, British Columbia Forest Practices Board, LCR Group, Azzurri Group, KPN, Vancouver Canucks en Sydney Living Museums.

Veeam Backup for Microsoft Office 365 groeide met 113 procent ten opzichte van vorig jaar. Veeam Backup for Microsoft Office 365 is inmiddels door meer dan 84.000 organisaties gedownload, oftewel meer dan negen miljoen gebruikerspostvakken.

Het Veeam Cloud & Service Provider-programma (VCSP) bestaat uit meer dan 24.500 partners. 4.000 van hen zijn tevens gekwalificeerd voor het leveren van cloudback-up en DRaaS met behulp van Veeam Cloud Connect.

Reseller-allianties met Hewlett Packard Enterprise (HPE), Cisco, NetApp en Lenovo zorgden voor een transactiegroei van 92 procent ten opzichte van 2018 en 28 procent ten opzichte van Q2 2019.

Veeam is voor het vierde opeenvolgende jaar terug te vinden in de Forbes 2019 Cloud 100: de definitieve ranglijst van de top 100 private-cloudbedrijven van de wereld. De ranglijst wordt door Forbes gepubliceerd in samenwerking met Bessemer Venture Partners en Salesforce Ventures.

N2WS

Verder heeft Veeam in stilte zijn N2WS business onderdeel verkocht. Veeam kocht in 2018 N2WS voor 42,5 miljoen dollar cash. Het overgenomen bedrijf bestaat sinds 2012 en legt zich toe op enterprise backup en disaster recovery binnen AWS. Veeam had al sinds mei een samenwerking met N2WS voor zijn eigen beschikbaarheid binnen de Amazon-infrastructuur. Amerikaanse overheidsklanten gebruiken N2WS maar hadden wat bezwaren dat het in handen kwam van Veeam. Veeam heeft toen zelf besloten N2WS van de hand te doen.

Terug naar nieuws overzicht