HPE ondersteunt John Chambers bedrijf edge services specialist Pensando

21-10-2019 | door: Witold Kepinski

HPE ondersteunt John Chambers bedrijf edge services specialist Pensando

Pensando Systems, aanbieder van een edge service model van enterprise en cloud computing, heeft aangekondigd dat Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Lightspeed Venture Partners een Series C-ronde hebben geleid waarbij 145 miljoen dollar aan financiering is opgehaald. Dit brengt het totale ingezamelde bedrag op 278 miljoen dollar na een eerdere geleide serie A-ronde van 71 miljoen dollar en een klantgestuurde serie B-ronde van 62 miljoen dollar. Het bedrijf zal de nieuwe financiering gebruiken om engineering, operations en go-to-market-activiteiten te versnellen.

Pensando kondigde ook aan dat Mark Potter, chief technology officer van Hewlett Packard Enterprise (HPE), en Barry Eggers, een partner van Lightspeed Venture Partners, zijn toegetreden tot de raad van bestuur, met John Chambers (foto. ex-Cisco CEO), CEO van JC2 Ventures, leidend als voorzitter.

Pensando onthulde ook zijn vlaggenschip softwaregedefinieerde edge services-platform. Het Pensando-platform levert programmeerbare softwaregedefinieerde cloud-, computer-, netwerk-, opslag- en beveiligingsservices waar gegevens zich ook bevinden. Deze mogelijkheid betekent dat cloudproviders nu een technologisch voordeel kunnen behalen ten opzichte van de huidige marktleider, Amazon Web Services Nitro, met 5-9x verbeteringen in productiviteit, prestaties en schaal in vergelijking met huidige architecturen zonder risico van lock-in zo beweert Pensdando.

Bovendien melden bestaande Fortune 500-klanten, waaronder Goldman Sachs (ook een Pensando-investeerder) dat ondernemingen hun huidige infrastructuur kunnen transformeren in een cloud-achtige omgeving, meerdere legacy-apparaten kunnen elimineren en operationele eenvoud en beveiliging kunnen verbeteren, terwijl ze tegelijkertijd nog nooit eerder geziene prestaties leveren prestaties, schaal en waarneembaarheid, aldus Pensdando.

Pensando is minder dan drie jaar geleden opgericht en heeft een tier one ecosysteem van klanten, investeerders en partners opgebouwd, waaronder HPE, Goldman Sachs, NetApp en Equinix.

Scale-Out Services voor een Scale-Out World

5G, IoT, AI en enorme applicatiegroei transformeren de manier waarop moderne ondernemingen werken, van productie tot magazijnen en logistiek tot het leveren van diensten aan eindgebruikers. Tegen 2025 zal volgens Gartner 75% van de bedrijfsgegevens worden gecreëerd en verwerkt aan de rand, waardoor er aanzienlijke uitdagingen ontstaan voor de bestaande infrastructuur. Deze verandering die moderne infrastructuur tot een schaaluitbreiding drijft, vereist ook schaalaanpassingen.
Pensando is eem veilige, programmeerbare, edge-accelerated platform dat direct de generatieverschuiving aanpakt die optreedt wanneer gegevens naar de rand van de cloud worden geduwd . De basis van het Pensando-platform is een aangepaste programmeerbare processor die is geoptimaliseerd om een softwarestack uit te voeren die cloud-, computer-, netwerk-, opslag- en beveiligingsservices levert, waar gegevens zich ook bevinden.

Cloudproviders: met Pensando zijn publieke cloudproviders gewapend met een dynamische infrastructuur die niet alleen concurreert met de toonaangevende hyperscalers - zoals Amazon Web Services (AWS), maar een technologische voorsprong van meerdere generaties biedt

Enterprise datacenter-klanten: ondernemingen kunnen nu hun huidige infrastructuur transformeren in een cloud-achtige omgeving die zich naadloos en veilig uitbreidt naar de openbare cloud

Serviceproviders: Pensando biedt serviceproviders de mogelijkheid om snel te innoveren en veilig nieuwe services op hyperscale in te zetten

"In minder dan 3 jaar hebben we een technisch ingenieursteam samengesteld dat experts is in het bouwen van systemen voor de cloud-, computer-, netwerk-, opslag- en beveiligingsmarkten", zegt Prem Jain , CEO van Pensando Systems. "Als klant en partner eerste bedrijf zijn we gericht op het versnellen van alle aspecten van ons bedrijf terwijl we naar de markt gaan met een geweldig ecosysteem en een baanbrekend platform."

"Voortdurende deelname van strategische investeerders en klanten in een vroeg stadium is een waardevolle prestatie-indicator voor elk groeiend bedrijf", aldus Randy Pond , CFO van Pensando. "Ik ben erg blij dat deze ronde ons ook twee geweldige nieuwe klantbeleggers en een toonaangevend VC-bedrijf in HPE, Equinix en Lightspeed Venture Partners heeft gebracht. We zijn nu uitermate goed gepositioneerd om onze end-to-end activiteiten, engineering en -to-market-activiteiten voor de volgende generatie van de cloud."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud