Microsoft ceo Satya Nadella wordt goed beloond

20-10-2019 | door: Witold Kepinski

Microsoft ceo Satya Nadella wordt goed beloond

Microsoft ceo Satya Nadella zag zijn totale inkomsten in het laatste fiscale jaar met 66 procent stijgen naar 42,9 miljoen dollar.

Het looninkomen in fiscaal 2019 omvatte een salaris van 2,3 miljoen dollar, 29,7 miljoen dollar aan aandelen, 10,8 miljoen dollar aan niet-aandelenbeloningsplannen en enkele andere vergoedingen.

Nadella heeft zich goed bewezen. De Microsoft marktkapitalisatie groeide sinds zijn aanstelling tot ceo van 302 miljard dollar in februari 2014 tot meer dan 850 miljard dollar in september 2018. Het bedrijf heeft een totale marktwaarde van 1,07 biljoen dollar, dat is het hoogste bedrag wat een beursgenoteerd bedrijf tot nu heeft gehad.

Nadella's strategisch leiderschap wordt gewaardeerd, inclusief zijn inspanningen om het vertrouwen bij klanten te versterken, een bedrijfsbreed cultuurverandering te bewerkstelligen en een succesvolle toetreding en uitbreiding tot nieuwe technologieën (zoals Intelligent Cloud) en andere markten, aldus het bedrijf in reactie op de compensatiereview door onafhankelijke bestuursleden.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud