delaware.ai gaat AI-partnership aan met DataStories

18-10-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

delaware.ai gaat AI-partnership aan met DataStories

delaware.ai, de AI-afdeling van IT-consultancybedrijf delaware, gaat een samenwerking aan met het Belgische DataStories International, gespecialiseerd in data science en augmented analytics. De partijen willen oplossingen voor machine learning en voorspellende analyse aanbieden aan klanten in meer sectoren.

"AI wordt een alsmaar belangrijker onderdeel van onze wereld", stelt Sven Arnauts, Manager bij delaware.ai. "We zijn ervan overtuigd dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om geavanceerde data inzichten te benutten. Omdat daarvoor momenteel een aanzienlijke investering in middelen en expertise nodig is, vormt de democratisering van software voor machine learning en voorspellende analyse een belangrijke stap in het realiseren van deze ambitie."

Interactieve data stories

DataStories heeft berekeningssoftware en een workflow ontwikkeld die automatisch zelflerende machine learning algoritmes toepast zonder tussenkomst van de gebruiker. Door de krachten te bundelen met DataStories, helpt delaware.ai klanten hun data om te zetten in interactieve 'data stories' die geïnterpreteerd, gecommuniceerd en gedeeld kunnen worden zonder dat daarvoor data science competenties en IT-middelen nodig zijn.

"In het kader van dit partnership zullen we het DataStories-platform gebruiken en de krachtige mogelijkheden ervan introduceren in onze twee ecosystemen, Microsoft en SAP", legt Sven uit.

Terug naar nieuws overzicht