IBM realiseert lagere omzet in derde kwartaal

17-10-2019 | door: Redactie

IBM realiseert lagere omzet in derde kwartaal

Het Amerikaanse technologieconcern IBM heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een lagere omzet. Het was het vijfde kwartaal op rij dat de opbrengsten terugliepen. De verwachte opleving door de afronding van de overname van softwarebedrijf Red Hat bleef uit, al deed IBM wel goede zaken met zijn clouddivisie.

IBM sloot de meetperiode af met een omzet van 18 miljard dollar. Dat betekende een daling van 3,9 procent op jaarbasis. De overname van RedHat werd onlangs afgerond. Marktkenners hielden rekening met een omzetstijging, omdat de resultaten van Red Hat voor het eerst werden meegenomen in de cijfers.

Positie in cloudmarkt verstevigen

De techreus betaalde bijna 34 miljard dollar voor Red Hat. Met de aankoop wil IBM juist zijn positie in de cloudmarkt verstevigen. Red Hat voegde de afgelopen maanden 371 miljoen dollar toe aan de aangepaste omzet. Dat was meer dan de 350 miljoen dollar waar IBM zelf van uitging. De clouddivisie van IBM zag de omzet met 11 procent stijgen tot 5 miljard dollar.

De nettowinst kwam uit op 1,7 miljard dollar, tegen 2,7 miljard dollar een jaar eerder. Dit resultaat is iets beter dan verwacht.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht
Cloud