Europese Commissie vraagt Apple opheldering over Apple Pay

17-10-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Europese Commissie vraagt Apple opheldering over Apple Pay

De Europese Commissie vraagt betaalbedrijven om feedback over Apple Play, de betaaldienst van Apple. De commissie onderzoekt of Apple zijn eigen dienst bevoordeelt ten opzichte van andere betaalapps.

Dit meldt MLex Market Insight. In een reactie op de berichtgeving bevestigt de Europese Commissie 'mogelijke anti-competitieve marktpraktijken en schadelijk gedrag' te monitoren. "In deze context monitort de commissie actief de ontwikkeling van mobiele betaaloplossingen en het gedrag van operators actief in de betaalsector, inclusief mobiele betalingen", aldus de commissie in een verklaring aan MLex. De commissie wil niet bevestigen of specifiek Apple Pay in de gaten wordt gehouden.

NFC-chip

In de afgelopen jaren heeft Apple kritiek gekregen voor het beperken van het gebruik van zijn NFC-chip tot banken die geschikt zijn voor de iPhone's wallet. Sommige banken en concurrerende betaaldiensten stellen dat dit de aantrekkelijkheid van alternatieve betaaldiensten op de iPhone beperkt. Zo zou Google voor zijn besturingssysteem Android dergelijke beperkingen niet hanteren. MLex vermoedt dan ook dat de interesse van de Europese Commissie met deze NFC-chip te maken heeft.

Apple Pay is sinds dit jaar in Nederland beschikbaar via Bung, ING en ABN AMRO.

Terug naar nieuws overzicht