Europese Commissie neemt maatregelen tegen Broadcom

17-10-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Europese Commissie neemt maatregelen tegen Broadcom

De Europese Commissie neemt maatregelen tegen Broadcom om marktverstorend gedrag aan te pakken. Het bedrijf mag klanten niet langer dwingen geen producten aan te schaffen bij andere chipfabrikanten. Dit is volgens de Europese Commissie nodig om 'serieus en onherstelbare schade aan concurrentie' te voorkomen.

De maatregelen worden genomen op basis van voorlopig onderzoek, waaruit indicaties naar voren komen dat Broadcom de concurrentie verstoord. De Financial Times meldde onlangs al dat de Europese Commissie op korte termijn met dergelijke maatregelen komen. Deze zijn nu dus definitief aangekondigd.

Margrethe Vestager, Eurocommissaris voor Mededinging: "We hebben sterke indicaties dat Broadcom, de leidende leverancier van chips voor TV set-top boxen en modems, betrokken is bij anticompetitieve werkwijzen. Het gedrag van Broadcom veroorzaakt waarschijnlijk - indien niet wordt ingegrepen - serieuze en onherstelbare schade aan de concurrentie. Dit kunnen we niet laten gebeuren, aangezien Europese consumenten hierdoor met hogere prijzen, minder keuzevrijheid en minder innovatie te maken krijgen. We dragen Broadcom daarom op zijn werkwijze direct te staken."

Terug naar nieuws overzicht