SoftwareOne klaar voor beursgang

16-10-2019 | door: Witold Kepinski

SoftwareOne klaar voor beursgang

Licentie, cloud en services specialist SoftwareONE is begonnen met het vooraf waarderen van zijn aandelen voorafgaand aan een eerste openbare aanbieding op de Zwitserse beurs later deze maand oktober. Dit meldt The Register. Het prijsbereik is vastgesteld op 16,50 tot 21,00 Zwiterse Franken (CHF).

De beursgang vindt plaats in Zwitserland op de SIX Swiss Exchange. De oprichtende aandeelhouders willen samen het grootste aandeel in het bedrijf behouden, zo meldt ceo Dieter Schlosser (foto).

Aandeelhouders Daniel von Stockar, René Gilli en Beat Curti hebben samen ongeveer 38 procent van de aandelen. De investeringsmaatschappij KKR, aandeelhouder sinds 2015, bezit momenteel ongeveer 21 procent. Peruni Holding, de voormalige eigenaar van Comparex, bezit ongeveer 15 procent van de aandelen. Management en medewerkers hebben ongeveer 10 procent en ongeveer 16 procent is in handen van andere aandeelhouders. De beursgang omvat de aandelen van KKR, Peruni Holding, werknemers en andere aandeelhouders.

SoftwareOne, met hoofdkantoor in Stans en eerder COMPAREX kocht, werd in 2000 opgericht door Daniel von Stockar en Patrick Winter. SoftwareOne heeft nu ongeveer 5.300 werknemers in 90 landen en bedient 65.000 klanten wereldwijd.

Terug naar nieuws overzicht