Agion gaat op in Asecom

17-10-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Agion gaat op in Asecom

V.l.r.n.: voormalig eigenaren van Agion Wim Kleinsman en Jan-Mark Rosman en de nieuwe eigenaren van Agion Rob Peters en Martijn van Veelen

Het Bredase Asecom, MKB-partner van SAP (Business One) in de Benelux, versterkt zich met Agion. Het Rijssense Agion gaat per 14 oktober op in Asecom. Na de succesvolle overname van Asecom medio 2017 door Rob Peters (55), voormalig partner bij KPMG IT Advisory, is de overname van Agion de volgende stap om SAP Business One klanten beter te kunnen bedienen. De dagelijkse leiding van Agion komt in handen van medeaandeelhouder Martijn van Veelen (44).

Asecom startte eind 2003 met focus op implementatie van SAP Business One. In de loop der jaren heeft Asecom haar dienstverlening uitgebreid met ontwikkeling van additionele software en hosting en is Asecom uitgegroeid tot grootste MKB-partner voor SAP in Nederland. Asecom werkt landelijk hoewel een groot deel van de klanten in Zuid-Nederland gevestigd is. Door de overname van Agion wordt Midden-Nederland aan het portfolio toegevoegd. Gezamenlijk bedienen Asecom en Agion ruim vierhonderd klanten. Deze klanten zijn met name actief in de sectoren handelsondernemingen, voeding en service en onderhoud.

Portfolio uitbreiden

De overname door Asecom wordt door Jan-Mark Rosman, voormalig directeur van Agion, omschreven als 'de stap die perfect past bij de positie en de groei van Agion'. Agion streeft naar een hoge mate van klanttevredenheid. Met de komst van de Asecom-oplossingen voor Business Intelligence op basis van SAP Analytics Cloud en Warehouse management wordt het productportfolio verder uitgebreid, waar Agion-klanten van profiteren. Gelijktijdig komen de e-commerce oplossingen van Agion beschikbaar voor de Asecom-klanten.

Ook voor de medewerkers biedt de overname door Asecom grote kansen volgens Wim Kleinsman. In een groter geheel en door de kennis en ervaring van beide partijen te combineren willen de bedrijven de persoonlijke en vakkundige ontwikkeling van de medewerkers in een stroomversnelling brengen. Van Veelen moet de Twentse cultuur van Agion in stand houden. Beide punten waren belangrijke overwegingen om Agion samen te laten gaan met Asecom.

Organische groei

Gevraagd aan Peters wat de volgende stap wordt, antwoordt hij: "Ik heb Asecom overgenomen met de gedachte dat ik met mijn ervaring het bedrijf organisch kon laten groeien. Een overname heb ik toen niet overwogen, maar als een kans zich voordoet is juist het mooie van ondernemen dat je die kans kan verzilveren. De komende jaren gaan we verder bouwen aan dit mooie bedrijf dat een prachtige diverse klantenkring en uitermate professionele medewerkers heeft. Maar mocht een win-win mogelijk zijn dan wordt een volgende overname zeker overwogen."

Bij Asecom werken na de samenvoeging ruim 70 collega's op het vlak van consultancy, development, service en sales, met standplaatsen Breda, Amersfoort, Rijssen en Wijchen.

Terug naar nieuws overzicht