Marieke Saeij benoemd tot CEO van Onguard

16-10-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Marieke Saeij benoemd tot CEO van Onguard

Marieke Saeij (42) wordt per 1 november de nieuwe CEO van order-to-cash specialist Onguard. Saeij (foto) is inmiddels drie jaar werkzaam bij Onguard als CTO en volgt Bert van der Zwan op.

Van der Zwan is vier en een half jaar bij Onguard betrokken geweest, eerst als voorzitter van de Raad van Commissarissen en daarna als CEO. Van der Zwan zet zijn carrière elders voort, maar blijft als commissaris betrokken bij investeerder Main Capital.

Groei realiseren

Saeij was als CTO de afgelopen drie jaar bepalend voor de transitie van Onguard van een credit management leverancier naar een aanbieder van een intelligent software platform voor order-to-cash. De keuze van Main Capital om Saeij naar voren te schuiven om deze transitie voort te zetten is dan ook een logische. Pieter van Bodegraven, Partner bij Main Capital: "Marieke Saeij is een sterke professional met meer dan vijftien jaar ervaring in software bij grote internationale organisaties. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij, samen met het management team, Onguard verder zal laten groeien. De focus blijft daarbij gericht op innovatie en het ondersteunen van bedrijven om de gezondheid van hun werkkapitaal te verbeteren."

Saeij legt de komende jaren de focus op verdere internationale groei en uitbreiding van het platform door nieuwe best-of-breed oplossingen aan te sluiten en intelligente technologieën, zoals Artificial Intelligence, verder te integreren: "Dat stelt ons in staat nog meer bedrijven te helpen met hun digitale transformatie. Onze Customer Success filosofie is daarbij leidend. Zo zorgen we voor een efficiënt order-to-cash proces waarbij een lange termijn relatie met de klant centraal staat."

Terug naar nieuws overzicht