WatchGuard beveiligt IIoT-toepassingen met Firebox T35-R

15-10-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

WatchGuard beveiligt IIoT-toepassingen met Firebox T35-R

WatchGuard Technologies kondigt een nieuwe securityappliance aan: de Firebox T35-R. Deze industrieel geharde appliance beschermt tegen malware, indringers en andere bedreigingen.

De Firebox T35-R is voorzien van een IP64-gecertificeerde industriële behuizing. De appliance is volledig stof- en spatbestendig en kan worden ingezet bij temperaturen van -40 tot 60 graden Celsius. Dit maakt de Firebox T35-R geschikt voor extreme omstandigheden in niet-traditionele netwerkomgevingen en zorgt ervoor dat er geen aparte ruimte nodig is. De appliance werkt op 12V tot 48V DC-voeding of optioneel via AC-voeding.

Site-to-site VPN-connectiviteit

De T35-R biedt beheervriendelijke site-to-site VPN-connectiviteit. Ook kunnen beheerders gebruikmaken van securityfunctionaliteiten zoals APT Blocker, Threat Detection and Response, DNSWatch, IPS en Gateway AntiVirus. WatchGuard benadrukt dat dit niet ten koste gaat van de netwerksnelheden. De Fireboxes van WatchGuard waren in een test van NSS Labs bestand tegen alle ontwijkingspogingen, samen met slechts één andere vendor.

Industriële organisaties en de IT-leveranciers die hen ondersteunen kunnen de T35-R eenvoudig configureren, implementeren en beheren met behulp van RapidDeploy, de gecentraliseerde configuratieoplossing van WatchGuard, en het beheerplatform WatchGuard Cloud. Gebruikers kunnen de appliances vooraf configureren voor een snelle en niet-technische installatie. Dit scheelt tijd en manuren die anders nodig zouden zijn voor implementaties op afgelegen industriële locaties.

SCADA IPS-handtekeningen

Als onderdeel van de Basic en Total Security Suite van WatchGuard maakt de Firebox T35-R gebruik van SCADA IPS-handtekeningen om organisaties te beschermen tegen bekende bedreigen voor SCADA- en industriële controlesystemen (ICS).

"Cybercriminelen hebben het steeds vaker gemunt op de enorme aantallen nieuwe en mogelijk onveilige industriële Internet of Things (IIoT)-apparaten", zegt Brendan Patterson, VP productmanagement bij WatchGuard. "Hierdoor groeit de behoefte aan oplossingen voor netwerkbeveiliging die goed bestand zijn tegen uitdagende omstandigheden."

Bestand tegen extreme temperaturen, vocht en stof

"De T35-R is speciaal ontworpen om in deze behoefte te voorzien", vervolgt Patterson. "Deze appliance biedt dezelfde prestaties en beveiliging van enterpriseniveau als onze conventionele netwerkappliances, maar dan met een verbeterde weerstand tegen extreme temperaturen, vocht en stof. Hierdoor is de T35-R perfect voor bijvoorbeeld de maakindustrie, olie- en gascentrales, nutsbedrijven en landbouwomgevingen."

De Firebox T35-R is per direct verkrijgbaar. Bekijk voor meer informatie de productpagina en de factsheet.

Terug naar nieuws overzicht
Security