Thoma Bravo wil security vendor Sophos overnemen

14-10-2019 | door: Witold Kepinski

Thoma Bravo wil security vendor Sophos overnemen

Sophos, speler in cloudgebaseerde cybersecurity, heeft aangekondigd dat Thoma Bravo, een in de VS gevestigde private equity-onderneming, een bod heeft gedaan op de overname van Sophos voor 7,40 dollar per aandeel, wat een ondernemingswaarde vertegenwoordigt van ongeveer 3,9 miljard dollar. De raad van bestuur van Sophos heeft verklaard voornemens te zijn het bod unaniem aan te bevelen aan de aandeelhouders van de vennootschap.

Thoma Bravo is een Amerikaans private equity-bedrijf dat zich richt op de software- en technologie-ondersteunde dienstensector met meer dan 35 miljard dollar aan investeringsverplichtingen. Met een geschiedenis van 40 jaar heeft Thoma Bravo meer dan 200 software- en technologiebedrijven overgenomen die voor meer dan 50 miljard dollar aan waarde vertegenwoordigen. Thoma Bravo is een van de meest actieve en ervaren private equity-bedrijven die investeren in software- en technologiebedrijven, en met name cybersecurity. Thoma Bravo staat erom bekend samen te werken met het managementteam van een bedrijf om best practices te implementeren, te investeren in groei-initiatieven, innovatie te stimuleren en superieure bedrijfsresultaten te leveren.

"Vandaag is een spannende mijlpaal in de voortdurende reis van Sophos", zegt Kris Hagerman (foto), CEO van Sophos in een reactie op de overname. “Sophos stimuleert actief de transitie in cybersecurity-oplossingen van de volgende generatie, door gebruik te maken van geavanceerde mogelijkheden in de cloud, machine learning, API's, automatisering, beheerde respons op bedreigingen en meer. We blijven een zeer effectieve en gedifferentieerde strategie uitvoeren en we zien dit aanbod als een overtuigende bevestiging van Sophos, zijn positie in de industrie en zijn vooruitgang. "

Terug naar nieuws overzicht
Security