Proact neemt PeopleWare over

14-10-2019 | door: Witold Kepinski

Proact neemt PeopleWare over

Proact IT Group AB, een IT-solutions en cloud-servicesprovider, maakt de overname bekend van PeopleWare ICT Solutions BV, een IT-managed-serviceprovider met vestigingen in Nederland en België. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

Overnames zijn een belangrijk onderdeel van de nieuwe groeidoelen van Proact, dat de ambitie heeft om het portfolio en aanbod te verbreden en de aanwezigheid in kernmarkten te vergoten. PeopleWare is opgericht in 2003. De private onderneming telt meer dan 220 medewerkers en meer dan 170 actieve klanten. De overname vergroot de aanwezigheid en mogelijkheden van Proact aanzienlijk om middelgrote ondernemingen op de Nederlandse en Belgische markt te bedienen.

Managed Cloud Services

De kernactiviteiten van PeopleWare zijn managed-cloudservices (outsourcing en infrastructuren), businessconsultancy en IT-staffing. PeopleWare behaalde de eerste plaats in het Giarte Outsourcing Performance 2019-onderzoek, terwijl Proact de tweede plek bezette.

Het bedrijf wordt overgenomen van de oprichters, die aanblijven bij het bedrijf. Na de overname worden PeopleWare en zijn medewerkers een integraal onderdeel van de activiteiten van Proact in Nederland en België.

Jonas Hasselberg, CEO en President van Proact IT Group AB, zegt over de overname: “We zijn erg blij dat we PeopleWare welkom mogen heten in onze Proact-familie. Ons gezamenlijk klantenbestand, service-aanbod en bedrijfscultuur maken dat PeopleWare en Proact een excellente strategische fit hebben. Door onze teams in Nederland en België te combineren, bieden we meer waarde aan onze klanten door een nog sterker portfolio en skill-set die alle hybrid-cloud-modellen afdekken. PeopleWare zal ook bijdragen aan onze strategische doelen van omzetgroei en betere EBITAmarges, in lijn met onze geüpdatete strategie en financiële doelen.”

Consulting en Outsourcing

Sander Dekker (foto), Business Unit Director West van Proact IT Group AB, voegt daar aan toe: “De naam zegt het al: PeopleWare, een bedrijf dat gedreven wordt door de toewijding van een geweldige groep mensen, en dat samen met ons fantastische Proact-team, een toonaangevende dienstverlener gaat worden in de Benelux op het gebied van consulting- en outsourcing-services.”

Mark van Liempt, CEO van PeopleWare, is het daarmee eens: “Deel uitmaken van Proact biedt PeopleWare de kans om onze outsourcingactiviteiten en -services verder uit te breiden. Het grote klantenbestand van Proact, gecombineerd met onze expertise op het gebied van IT-outsourcing, is de sleutel tot verdere groei en succes. De combinatie van beide bedrijven zal waarde toevoegen aan ons huidige klantenbestand en onze gezamenlijke aanwezigheid op de Nederlandse en Belgische IT-markt versterken.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud