Gen25 ondersteunt Cruyff bij implementatie Salesforce Commerce Cloud
11-10-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Gen25 ondersteunt Cruyff bij implementatie Salesforce Commerce Cloud

Cruyff, onderdeel van de Premium Inc. Groep, heeft eind augustus een vernieuwde webshop gelanceerd om het lifestylemerk internationaal te laten groeien. Om dit mogelijk te maken koos Cruyff voor de implementatie van Salesforce Commerce Cloud door projectpartner Gen25.

Premium Inc. Groep streeft naar internationale groei voor alle merken in de portefeuille. Voor de organisatie was er daarom behoefte aan een e-commerceplatform dat geoptimaliseerd is voor maximale conversie. Bovendien moest de nieuwe website van Cruyff schaalbaar zijn en mobile-first functionaliteiten bevatten.

Customer experience centraal

De organisatie koos Gen25 als projectpartner om Salesforce Commerce Cloud te implementeren. Gen25 is verantwoordelijk voor het UX/UI design, projectmanagement en de ontwikkeling van de back-end en front-end. Om internationale groei te realiseren wil het bedrijf de customer experience centraler stellen. Om dit te realiseren heeft het bedrijf onder meer een nieuwe website uitgerold in vijf talen.

Voor de realisatie van de nieuwe e-commerce-omgeving, is Salesforce Commerce Cloud door Gen25 gekoppeld aan de Omnichannel Integration Suite (OIS) van Divide en XPRT. EXPRT is een ERP-oplossing van ACA Fashion Software ontworpen om orders in de fashion-industrie te automatiseren.

Uitrol bij andere merken

Nu Salesforce Commerce Cloud bij Cryuff succesvol is uitgerold, gaat Premium Inc. de oplossing ook bij andere merken in het portfolio implementeren, aaronder Off the Pitch en Mercer Amsterdam. Gen25 wordt hierbij opnieuw ingeschakeld. De implementaties zijn naar verwachting in de lente van 2020 afgerond.

Terug naar nieuws overzicht