Scholencoöperatie kiest voor Wi-Fi-oplossing van Veltwerk en Ruckus
09-10-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Scholencoöperatie kiest voor Wi-Fi-oplossing van Veltwerk en Ruckus

De aanbesteding voor de centrale inkoop Wi-Fi-as-a-Service (WaaS) voor de aangesloten leden van SIVON, een coöperatie van schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs, is onlangs afgerond. ICT-dienstverlener Veltwerk is met zijn Ruckus Cloud Wi-Fi-aanbod geselecteerd als één van de preferred suppliers van het Wi-Fi pluspakket voor de grotere scholen en complexere gebouwen. Inmiddels is bij de eerste scholen de Wi-Fi-oplossing van Veltwerk en Ruckus geïmplementeerd.

"Het was een vraag die de aangesloten schoolbesturen al eerder bij SIVON hadden neergelegd", vertelt Natasja Langerak, programmamanager bij SIVON. "Het onderwijs wordt steeds digitaler en dat vraagt om een betrouwbaar en beveiligd digitaal netwerk. Bovendien willen scholieren, docenten en medewerkers makkelijk online kunnen communiceren, studeren en werken. Er bleek grote behoefte aan een solide Wi-Fi-dienst bij de scholen, die voldoet aan de huidige eisen, geschikt is voor digitale leermaterialen en naadloos aansluit op de netwerkportal eduroam. Eind 2018 hebben we daarom een aanbesteding uitgeschreven voor de gezamenlijke inkoop van twee Wi-Fi-pakketten voor maximaal 200 schoolbesturen (waaronder vaak meer scholen vallen): een basispakket voor kleinere scholen en een pluspakket voor schoolgebouwen met bijvoorbeeld meerdere verdiepingen."

Ruime bandbreedte voor veel gebruikers

Afgelopen zomer werd de aanbesteding afgerond en zijn drie leveranciers geselecteerd: Veltwerk, de Rolf Groep en Wentzo Wireless. Veltwerk kwam daarbij als beste uit de aanbesteding voor het pluspakket. Directeur Reijer van Wegen van Veltwerk is blij met de samenwerking met SIVON, spreekt van een mooi traject dat goed past bij de expertise en dienstverlening van de organisatie. Van Wegen wijst op de sterke band met het onderwijs en het feit dat de organisatie de context en uitdagingen van scholen goed kent.

Bij SIVON is gekozen voor Ruckus Cloud Wi-Fi en voor Wi-Fi-6 (802.11AX). Van Wegen wijst op de ruimte bandbreedte en ondersteuning van veel gebruikers, evenals de snelle en eenvoudige installatie van de access points en de toevoeging aan het cloudnetwerk.

Transparant inkoopproces

Via de aanbesteding wil SIVON scholen een transparant en object inkoopproces bieden voor Wi-Fi-diensten. Niet alleen kunnen zij door gezamenlijk in te kopen diensten afnemen tegen een scherp tarief, ook kunnen zij tijd en middelen besparen door Wi-Fi zelf niet aan te hoeven besteden. Scholen kunnen hun wensen en behoeften kenbaar maken bij SIVON, waarna via een minicompetitie uit één van de drie leveranciers wordt gekozen. Inmiddels heeft Veltwerk bij drie scholen Ruckus Cloud Wi-Fi geïnstalleerd.

Terug naar nieuws overzicht