HPE en Nutanix lanceren GreenLake en ProLiant DX oplossingen

09-10-2019 | door: Witold Kepinski

HPE en Nutanix lanceren GreenLake en ProLiant DX oplossingen

Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Nutanix hebben de algemene beschikbaarheid aangekondigd van GreenLake for Nutanix, HPE's geïntegreerde hybride cloud-as-a-service (aaS), en de HPE ProLiant DX-oplossing, in navolging van het in april aangekondigde partnership. Met deze samenwerking bieden de twee bedrijven klanten en partners meer keuze en bieden ze klanten keuzevrijheid bij het bouwen van hun hybride cloudstrategie.

"Hybrid cloud biedt organisaties tegenwoordig een strategisch voordeel door hen de flexibiliteit te bieden om data op te slaan waar ze dat willen, controle te behouden en workloads efficiënter te schalen, om zo het serviceniveau te bieden dat hun klanten verwachten", zei Pradeep Kumar, Senior Vice President en General Manager van HPE Pointnext Services. "Door ons gecombineerde aanbod met Nutanix helpen we klanten cloudmogelijkheden te leveren met meer flexibiliteit, controle en keuze, zodat ze zich kunnen richten op de digitale initiatieven waarmee ze kunnen innoveren en hun bedrijf vooruit kunnen helpen."

"Organisaties wereldwijd weten dat hybrid cloud het ideale IT-model is en ze hebben oplossingen nodig die de implementatie ervan vereenvoudigen", aldus Monica Kumar, Senior Vice President of Product & Solutions Marketing, Nutanix. “Ons doel is om de onderliggende cloudinfrastructuur onzichtbaar te maken, zodat IT-leiders zich kunnen concentreren op wat het belangrijkst is voor hun bedrijf: hun applicaties. Door samen te werken met HPE kunnen meer organisaties gemakkelijk de juiste hybride cloudoplossing vinden en zich concentreren op wat nodig is om groeien."

De HPE GreenLake-oplossing maakt gebruik van de Enterprise Cloud OS-software van Nutanix, inclusief de ingebouwde AHV-hypervisor, geleverd als een volledig HPE-beheerde private cloud die de totale cost-of-ownership drastisch verlaagt en de time to value versnelt. Waarbij klanten enkel hoeven te betalen wat daadwerkelijk is geconsumeerd. Met HPE GreenLake kunnen bedrijven IT-oplossingen ontwerpen met eigen gekozen technologieën en deze gemakkelijk consumeren, CapEx tot 30 procent verminderen door minder overprovisioning en het gebruik van IT-resources met 40 procent verhogen door de belasting van IT-personeel te verlagen. En dit alles met als resultaat dat de time to value voor kritieke IT-projecten wordt versneld. De as a service-oplossing is nu te bestellen in de meer dan 50 landen waar HPE GreenLake wordt aangeboden. Het aanbod HPE GreenLake for Nutanix is in eerste instantie gericht op het vereenvoudigen van implementaties van End User Computing-initiatieven, databases en private clouds.

De HPE ProLiant DX-oplossing is gebouwd op HPE ProLiant- en Apollo-servers met vooraf geïnstalleerde Nutanix-software, die verzonden worden vanuit HPE-fabrieken. HPE ProLiant DX brengt Nutanix-software en servertechnologie samen in een kant-en-klare oplossing, waarmee bedrijven de adoptie van gemoderniseerde datacenter-architecturen kunnen versnellen.

PQR

“Als partner van zowel HPE als Nutanix heeft PQR gewacht op de dag dat de Nutanix- en HPE-propositie zouden samenkomen. Nu dat zo is, zijn we vooral blij te zien dat het gezamenlijke aanbod ook beschikbaar is as-a-service via HPE GreenLake”, zegt Marco Lesmeister, Commercieel directeur van PQR. “PQR is als bedrijf altijd op zoek naar een eenvoudig en helder aanbod voor onze klanten. Wij nemen de verantwoordelijkheid voor het beheer van alle IT-infrastructuur voor onze klanten en factureren vervolgens op basis van gebruik. De propositie van GreenLake geeft ons de mogelijkheid om dat daadwerkelijk te doen. We kunnen eenvoudig op- en afschalen, zonder financiële risico's voor PQR of onze klanten.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud