Witold Kepinski - 07 oktober 2019

David Rowe wordt CEO Hydro66

David Rowe wordt CEO Hydro66 image

Het beursgenoteerde Hydro66, dat vanuit zijn datacenter in Zweden colocatiediensten aanbiedt aan grote bedrijven, cloudleveranciers en systeemintegrators in de Benelux, heeft de Brit David Rowe benoemd tot chief executive officer. Hij vervangt in die functie Anne Graf, die een belangrijke functie heeft aanvaard bij Facebook Zweden. Graf werkte sinds oktober 2016 bij Hydro66, eerst als chief commercial officer en sinds februari 2017 als CEO. David Rowe richtte Hydro66 op in 2014 en was er sindsdien non-executive chairman.

“Namens de raad van bestuur willen we Anne bedanken voor haar belangrijke bijdrage aan het bedrijf tijdens de nieuwste uitbreidingsfase van ons datacenter in Boden”, zegt David Rowe, CEO van Hydro66. “Wij wensen haar veel succes in haar nieuwe functie bij Facebook. Ik kijk ernaar uit dit bedrijf te leiden en daarbij te focussen op de nieuwe kansen om winstgevend te groeien met ons zeer efficiënte datacenter."

Afgelopen maand maakte Hydro66 bekend dat het Patrick Smidts aangesteld heeft tot directeur voor de Benelux. Patrick Smidts en David Rowe hebben eerder samengewerkt bij Easynet, waarvan Rowe oprichter en CEO was. Patrick Smidts was bij Easynet eerst directeur in België en daarna in China.

Bij Hydro66 kunnen bedrijven IT-systemen zoals servers en opslagsystemen huisvesten. Het datacenter heeft een PUE (power usage effectiveness) van 1,07. Dit bekent dat de energie-efficiency aanzienlijk hoger is dan bij andere datacenters: het datacenter in Boden gebruikt 90% minder energie dan andere datacenters in de EU en de gemiddelde PUE in de EU is 1,7. Er wordt alleen groene energie gebruikt die wordt opgewekt door waterkracht. Klanten betalen ook niet voor koeling. De CO?-uitstoot van hosting in het Zweedse datacenter van Hydro66 ligt fors lager dan de CO?-emissie van hosting in Nederland. Bedrijven kunnen 50% besparen op de hostingkosten door hun servers bij Hydro66 te hosten.

“Door ontwikkelingen zoals digitale transformatie, het Internet of Things, 5G, zelfrijdende wagens en big data zal de datatsunami alleen maar aanzwellen”, zegt Patrick Smidts. “Extra datacenters in grote steden bouwen is niet verstandig of toegelaten. Met David Rowe als CEO zullen we onze ecologische en economische voordelen verder benutten. We kunnen ons schuldig voelen als we het vliegtuig nemen, maar we kunnen ons ook ecologische vragen stellen bij het opslaan van gegevens in een datacenter dat gevestigd is in een Europese hoofdstad. Als directeur voor de Benelux zal ik organisaties hier met solide businesscases proberen te overtuigen om hun IT-apparatuur bij Hydro66 te hosten.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024